Στο πλευρό του ΠΑΟΚ κορυφαίος συνταγματολόγος για την αθώωση

Γιώργος Καστάνης16 Φεβρουαρίου 2020

Με φουλ επίθεση απαντά τις τελευταίες ημέρες ο ΠΑΟΚ στον ανελέητο και άνευ προηγουμένου πόλεμο που δέχεται σε όλα τα επίπεδα, για το περιβόητο θέμα της καταγγελίας περί πολυιδιοκτησίας.

Η οποία βεβαίως στην πορεία του χρόνου δεν μπορεί να αποδειχθεί, οι καταγγέλοντες άφησαν το αφήγημα της πολυϊδιοκτησίας στην άκρη, καθώς δεν τους προκύπτει βάσει νόμου η περιβόητη τριγωνική σχέση που επικαλούνταν αρχικά (ανάμεσα στον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη και τον Σαββίδη) και περνούν το νέο αφήγημα περί “παρενθέτων προσώπων”. Ο ΠΑΟΚ ήδη έχει στο πλευρό του, έναν άνθρωπο που θεωρείται αυθεντία στο είδος του, είναι κορυφαίος συνταγματολόγος και με τις γνώσεις του, βοηθά έχοντας συμβουλευτικό ρόλο, για να κινηθεί ο ΠΑΟΚ αποτελεσματικά, με βασικό στόχο την πλήρη αθώωσή του.

Ως ένα χαρακτηριστικό δείγμα του ανελέητου πολέμου που δέχεται ο ΠΑΟΚ, είναι και οι δηλώσεις μελών της Ε.Ε.Α. κυρίως της Ειρήνης Μαρούπα, η οποία σε ρόλο... τακτικού δικαστή και... εισαγγελέα (άφησε στην άκρη την επαγγελματική της ιδιότητα, αυτή της δικηγόρου δηλαδή) επιχειρεί μέσα από δημόσιες εμφανίσεις της να πείσει πως η γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α είναι απόφαση και μάλιστα δεσμευτική για κάθε τακτικό δικαστή. Κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει.

Με λίγα λόγια, αγνοεί ακόμη και αυτή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής που είχε μιλήσει ξεκάθαρα για μία γνωμοδότηση της Ε.Ε.Α. και επιχειρεί να περάσει το δικό της θέλω. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα συμβαίνουν. Ομως ο ΠΑΟΚ κινείται άκρως επιθετικά.

Προφανώς η μηνυτήρια αναφορά από τον Μάκη Γκαγκάτση, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων από τα μέλη της ΕΕΑ μεταξύ των οποίων είναι η παράβαση καθήκοντος, η δωροληψία και άλλες περιπτώσεις, έχει ενοχλήσει σφόδρα τα μέλη της Ε.Ε.Α και ορισμένα από τα μέλη της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως πρόκειται, όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, για την δεύτερη μηνυτήρια αναφορά, μετά από εκείνη που κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και παραβίαση απορρήτου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Φυσικά ζητείται και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και του τηλεφωνικού απορρήτου των μελών της Ε.Ε.Α.

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε με προσεκτικά βήματα, έχοντας στο πλευρό του, έναν από τους κορυφαίους συνταγματολόγους της χώρας, που έχει πλούσια δράση στην πολιτική ζωή του τόπου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που γνωρίζει άριστα τα νομικά και συμβάλει με τις γνώσεις του, στις κινήσεις που ήδη έχουν γίνει αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν.

Θα γίνουν και άλλες κινήσεις άμεσα, που θα δημοσιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή από τον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.