Στο πλάνο ο Ολυμπιακός, με το μυαλό στο CAS

Γιώργος Στράντζαλης02 Μαρτίου 2022

Ο Αρης άρχισε από χθες την προετοιμασία του για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό και όσο το CAS δεν κοινοποιεί την απόφαση του επί της εκδίκασης στην υπόθεση Λάσκοφ, τόσο ο αγώνας με τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία θα διατηρεί τον χαρακτήρα “τελικού” για τους Κιτρινόμαυρους.

Στον Αρη παραμένουν σε αναμμένα κάρβουνα, αφού έχει τεράστια αξία να γνωρίζουν την απόφαση πριν από την Κυριακή. Σε περίπτωση επιστροφής των έξι βαθμών αυτομάτως οι Κιτρινόμαυροι πηγαίνουν στους 42 και έχουν σίγουρο εισιτήριο στα play off και ξεκινούν από θέση ισχύος τη διεκδικήσει ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Στο αντίθετο σενάριο, ο Αρης θα χρειαστεί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό να μην χάσει και συνδυασμό αποτελεσμάτων. Στο ενδεχόμενο να τον νικήσει βέβαια δεν θα τον απασχολούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Στο πλάνο του Χερμάν Μπούργος δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και υποχρεωτικά θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής. Αντιθέτως, ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο ο οποίος απέφυγε τα χειρότερα αλλά η κάκωση στο γόνατο καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του. 

Στη χθεσινή “πρώτη” ενόψει Ολυμπιακού ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί στις επόμενες ημέρες. Δεν θα είναι βέβαια η πρώτη φορά στη φετινή σεζόν που ο Αργεντινός υπάρχει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός πλάνου. 

Εχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς και λόγω αυτών έχει απουσιάσει σε επτά αγώνες, συν δύο που έχασε λόγω τιμωρίας. Για την ακρίβεια, εντός του 2022 ο Αρης στερήθηκε ξανά την παρουσία του στους αγώνες με Παναιτωλικό και ΑΕΚ, ενώ είχε απουσιάσει το 2021 σε τρεις αγώνες με τον ΟΦΗ (δύο για το Κύπελλο και στον εκτός έδρας για το Πρωτάθλημα), στον α’ γύρο στο Περιστέρι και εντός με τον Απόλλωνα, όπως και από τα ματς με ΠΑΣ (στο 0-5) και στη νίκη στην Τούμπα. 

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Αρης έχει βρει στον Μπαντού Ντιαγέ τον αντικαταστάτη του στον ρόλο του επιτελικού μέσου με τον Σενεγαλέζο να αποτελεί ούτως ή άλλως την πρώτη επιλογή του Μπούργος για την τριάδα στον άξονα. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.