Στο πιο κομβικό ματς της σεζόν για το Πρωτάθλημα, μόνο νίκη!

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Μαΐου 2021

Αγαπητή Metrosport

Αν δει κανείς ποιοι είναι οι δύο τελευταίοι αγώνες του Αρη στα πλέι οφ, βρίσκει έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να συμπεράνει ότι αγώνας της Κυριακής στην Τούμπα είναι για τον ΠΑΟΚ ο πιο κομβικός στο φετινό Πρωτάθλημα. Οτι είναι ο αγώνας που θα του εξασφαλίσει κατά 99% την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Πρώτα-πρώτα, με νίκη ο ΠΑΟΚ αφήνει τον Αρη πέντε βαθμούς πίσω του πλέον θα χρειάζεται έναν μόνο βαθμό για να τον ξεπεράσει, καθώς θα ευνοείται και σε περίπτωση ισοβαθμίας. 

Ακόμη όμως και να μην πάρει αυτόν τον έναν βαθμό ούτε στο ματς με τον Ολυμπιακό (εκτός) ούτε στο ματς με τον Αστέρα (εντός), το ερώτημα είναι πόσο εύκολα μπορεί ο Αρης να κάνει δύο νίκες, όταν έχει να παίξει με τις δύο ομάδες που “καίγονται” για βαθμούς αυτή τη στιγμή, δηλαδή τον Παναθηναικό (εντός) και την ΑΕΚ (εκτός). Βέβαια, πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναικός-ΑΕΚ την Κυριακή. 

Αν νικήσει η ΑΕΚ αφήνει τον Παναθηναικό εκτός Ευρώπης και “κλειδώνει” ταυτόχρονα μια θέση και για τον Αρη, αλλά αν νικήσει ο Παναθηναικός, τότε θα συνεχίσουν να κυνηγιούνται οι δυο τους μεταξύ τους, αλλά θα κυνηγούν και τον Αρη, από απόσταση τεσσάρων βαθμών, στην περίπτωση πάντα που ο Αρης ηττηθεί στην Τούμπα. Προφανώς, τους παίκτες του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να τους απασχολήσουν ιδιαίτερα όλοι αυτοί οι υπολογισμοί. Εκείνο που έχει σημασία είναι να νιώσουν την κρισιμότητα αυτού του αγώνα και να τον κερδίσουν για να πετύχουν τον στόχο τους στο Πρωτάθλημα και να αφοσιωθούν μετά στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα δεν “μαγεύει” με το ποδόσφαιρο που παίζει, αλλά πλέον “βγάζει” υγεία. Λίγο η αλλαγή του σχηματισμού, λίγο η σοφή μετατροπή του Βιειρίνια σε δεξί μπακ, λίγο η καλή απόδοση πότε του ενός χαφ και πότε του άλλου, λίγο η αποτελεσματικότητα των επιθετικών, λίγο και αυτό το “πάμε όλοι μαζί”, που έχει γίνει σλόγκαν στα αποδυτήρια και τους “δένει” όλους σαν οικογένεια, ο ΠΑΟΚ βρήκε, αν μη τι άλλο, τον τρόπο να μαζεύει τους βαθμούς παίζοντας για την ουσία και αποφεύγοντας τις γκάφες που τόσο πολύ του στοίχισαν φέτος σε Πρωτάθλημα και Ευρώπη. 

Μετά από εκείνη την απίστευτη ήττα από τον Παναθηναικό στη Λεωφόρο, ο ΠΑΟΚ έγινε ομάδα με συνοχή. Ομάδα που δεν μπορείς να τη νικήσεις, ομάδα πολύ καλά οργανωμένη αμυντικά, ομάδα που με σωστή αμυντική λειτουργία μπορεί να φτάνει πιο εύκολα και πιο συχνά στις νίκες. Μπορεί ο Ζίβκοβιτς, ο Σφιντέρσκι και ο Κρμέντσικ να είναι να πρόσωπα των τελευταίων νικών, αφού αυτοί σκοράρουν, για μία ακόμη φορά όμως θριαμβεύει στην πράξη η θεωρία που λέει ότι “η καλή άμυνα είναι εκείνη που φέρνει τις επιτυχίες”. 

Ήταν ό,τι ακριβώς είχε αποδειχθεί και στη διετία της θητείας του Ραζβάν Λουτσέσκου...

ΥΓ. Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι η ανοησία της Σούπερ Λίγκα να ορίζει τη διεξαγωγή αγώνων στις 3 το μεσημέρι. Αλήθεια, έχουν πάρει χαμπάρι ότι καλοκαίριασε και ήδη “χτυπάμε” 30άρια; ΠΑΟΚ-Αρης στις 3; Μοιάζει με κακόγουστο ανέκδοτο. Ούτε, βέβαια, μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να διεξάγονται την ίδια ώρα μόνο τα ματς των δύο τελευταίων αγωνιστικών και όχι όλα. Είπαμε, καλά τα λεφτά από το συνδρομητικό κανάλι, ναι να του κάνουμε τα κέφια, αλλά δεν γίνεται να βασανίζουμε ομάδες και φιλάθλους και να τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του χρήματος. 

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.