Στο Περιστέρι ο Άρης έδειξε ομάδα

Γιώργος Στράντζαλης28 Σεπτεμβρίου 2021

Αν κόντρα στον Παναθηναϊκό έβγαλε αντίδραση και πήρε το αποτέλεσμα που του έδωσε ηρεμία, στο Περιστέρι ο Αρης έδειξε ομάδα με όλη τη σημασία τη λέξης. Πήρε μία νίκη από αυτές που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση όλου του οργανισμού και σου δίνουν την ώθηση για να προχωρήσεις προς την επίτευξη των στόχων σου. Αυτό πέτυχαν οι «κιτρινόμαυροι» με τη χθεσινή τους επιβλητική νίκη επί του Ατρόμητου. Ηταν ανώτεροι του αντιπάλου, είχαν πλάνο και σχέδιο απόδρασης και πήραν μία δεύτερη σερί πειστική νίκη η οποία βάζει τις βάσεις για να χτίσουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Ο Αρης έβγαλε ενέργεια, ήταν μαχητικός και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ακόμη κι όταν δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα, πολλοί περίμεναν ότι στο β’ ημίχρονο θα βγει στο γήπεδο πιο… φοβισμένος. Έγινε όμως το ακριβώς αντίθετο. Βγήκε πιο πεισμωμένος και αποφασισμένος να καθαρίσει το παιχνίδι και το πέτυχε έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος είχε καθοριστικές παρεμβάσεις, είχε συνοχή στον άξονα κι αυτό “μετρίασε” τα λάθη που έγιναν σε ατομικό επίπεδο (κυρίως) στην άμυνα, ενώ επιθετικά είχε αποτελεσματικότητα.

 Έβγαλε πολλούς συνδυασμούς που μαρτυρούν την ποιότητα την οποία διαθέτει στο ρόστερ και τις προσωπικότητες και το κυριότερο ότι για πρώτη φορά αξιοποίησε στον υπέρτατο βαθμό τους χώρους που βρήκε και κυρίως τα λάθη που έγιναν στην αντίπαλη άμυνα.

Η χθεσινή νίκη του Αρη αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επετεύχθη. Ο Άκης Μάντζιος είχε να αντιμετωπίσει τα δύο προβλήματα απουσιών (Μπερτόγλιο-Ιτούρμπε) και είδε στη διάρκεια να προστίθενται αυτά των Μαντσίνι, Φαμπιάνο και Γκάμα, τους οποίους αναγκάστηκε να αλλάξει. Ο Έλληνας προπονητής είχε την εξυπνάδα, την ψυχραιμία και την αντίληψη να διαχειριστεί σωστά όλες τις… αναποδιές.

Υ.Γ.: Παρότι ο διαιτητής Περράκης είδε ο ίδιος στο VAR τη φάση του 47ου λεπτού δεν είδε χέρι του Παπαδόπουλου! Δεν είδε ότι ήταν απλωμένο και σε έκταση που επηρέασε την πορεία της μπάλας, παρότι αυτή αρχικά χτύπησε στο πόδι του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.