Στο Περιστέρι μπορεί ο Άρης!

Γιώργος Στράντζαλης07 Φεβρουαρίου 2020

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν σε ό,τι αφορά την πρόκριση στα ημιτελικά ο Άρης και ο Ατρόμητος. Σ’ ένα 90λεπτο στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την έδρα τους και να αποκτήσουν ένα προβάδισμα, στάθηκαν άτυχοι στη φάση του πέναλτι του Γκάμα (σ.σ. προερχόταν από 4/4), αλλά σε τελική ανάλυση είναι αλήθεια ότι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο πιο κρίσιμο ίσως ματς της σεζόν, καθώς η διάκριση στο Κύπελλο αποτελεί τον βασικό στόχο.

Ο Ατρόμητος του Σάββα Παντελίδη διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι της πρώην ομάδας του, έκλεισε σωστά τους διαδρόμους, μπλόκαρε Γκάμα-Φετφατζίδη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χάσουν πολλή από την δυναμική τους και την ενέργεια που δίνουν αμφότεροι μεσοεπιθετικά. Κάτι που έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του Ατρόμητου, ο οποίος από το σημείο που κατάφερε να διαχειριστεί την ασφυκτική πίεση την οποία άσκησε ο Άρης στο ξεκίνημα του αγώνα και στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, δεν αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα. Ο Ένινγκ, όπως και με τον Πανιώνιο, έτσι και χθες παρέταξε την ομάδα του με ένα ευέλικτο σχήμα στην επίθεση, έχοντας δίδυμο τους Λάρσον-Ντιγκινί οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή. Αυτή τη φορά όμως δεν του βγήκε, διότι δεν “τραβούσαν” από τα άκρα τα δύο… βιολιά της ομάδας, όπως επίσης δεν προσέφεραν βοήθειες στον επιθυμητό βαθμό τα δύο ακραία μπακ (Ρόουζ-Κόρχουτ). Ο Σάσα κάπου έδειξε να χάνει την ενέργειά του και όταν ο Ένινγκ αποφάσισε να αλλάξει το πλάνο του, ρίχνοντας στη μάχη τον Ντουρμισάι, ένα ψηλό κορμί στην επίθεση, ο Άρης είχε ξεμείνει από ενέργεια.

Η ομάδα σε γενικές γραμμές έδειξε άνευρη, δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα, όπως και τις επιλογές για να καλύψει αυτό το “κενό”. Κάτι στο οποίο όμως πρέπει να συνηθίσει και με το οποίο θα πορευτεί μέχρι το τέλος. Το θετικό βέβαια είναι ότι στις δύο-τρεις επικίνδυνες καταστάσεις που δέχτηκε, κράτησε το μηδέν και πλέον πηγαίνει σε λιγότερο από μία εβδομάδα -κι αφού πρώτα θα παίξει στην Τρίπολη ένα εξίσου δύσκολο 90λεπτο -στο Περιστέρι για να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά. Όπως έκανε εκεί και πριν από 12 χρόνια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.