Στο peak της δημοφιλίας ο Πέλκας: Πόσους followers «κέρδισε» μετά το γκολ επί της Τράμπζονσπορ

Χάρης Δημαράς01 Μαρτίου 2021

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε στην Τουρκία ο Δημήτρης Πέλκας, καθώς η εικόνα του φιγουράρισε σε όλα τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, με το πιο πρωτότυπο μάλιστα, αυτό της Fotomac, να κάνει λόγο για... Pelkaspirin, μιας που η Φενέρμπαχτσε (και κυρίως ο Ερόλ Μπουλούτ) ήταν σε δύσκολη θέση πριν από το ντέρμπι με την Τράμπζονσπορ.

Ο Πέλκας είναι στο peak της δημοφιλίας του στην γείτονα χώρα και δη στις τάξεις των οπαδών της Φενέρμπαχτσε, εξαιτίας του η ομάδα στον επίσημο λογιαριασμό της στο twitter έβαλε συρτάκι, ενώ παρουσιαστές εκπομπής εκτός του ότι χόρευαν τον ελληνικό χορό, έσπαγαν και πιάτα! Στοιχείο που δείχνει την αγάπη που του έχει πλέον ο κόσμος του τουρκικού συλλόγου είναι ότι οι followers στο λογαριασμό του στο Instagram έχουν φτάσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 465.000, ενώ το τρομερό είναι πως μετά το γκολ επί της Τραμπζόν «κέρδισε» περίπου 60.000 ακόλουθους! 

Αν μετά από κάθε καθοριστικό γκολ κερδίζει και... καμιά 50αριά χιλιάδες ακολούθων, αντιλαμβάνεστε πού μπορεί να φτάσει. Αυτό πάντως που εκτιμούν οι ιθύνοντες της Φενέρ είναι ότι οι υποστηρικτές της ανά την υφήλιο συνολικά φτάνουν τα 30 εκατομμύρια... Ο Πέλκας μετά τον τραυματισμό του επανήλθε δριμύτερος και είναι με βάση τους αριθμούς του ο πολυτιμότερος της ομάδας του φέτος (5 γκολ και 6 ασίστ). Το σουτ του στο γκολ έγινε από τα 25 μέτρα και η μπάλα έπιασε ταχύτητα 113 χιλιόμετρα... 

H Φενέρ είναι στο -3 από την Γαλατά, ισόβαθμη με την Μπεσικτάς που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, την Πέμπτη υποδέχεται την Αντάλιασπορ, ενώ από τα επόμενα παιχνίδια ξεχωρίζει το ντέρμπι με την Μπεσικτάς στις 21 Μαρτίου. Παραλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Πέλκας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της ρωσικής Ρούμπιν Καζάν, η οποία είχε προσφέρει περί τα 8 εκατ. για την απόκτησή του τον Ιανουάριο για να εισπράξει την άρνηση των Τούρκων (ο ΠΑΟΚ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 20%).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.