Στήλες The Mediterranean

«Mediterranean»: Στο όριο ο Μαρέσκα για τις κίτρινες στο Derby della Mole

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Απριλίου 2024

Καλό Σαββατοκύριακο σ’ όλους τους φίλους της στήλης. Δύσκολο Σαββατοκύριακο που «μπλέκεται» πολύ με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που προηγήθηκαν και τις ρεβάνς τους που ακολουθούν. Στην Ιταλία πρώτη στάση κάνω στο Derby della Mole που έχει τη δική του ιστορία, το δικό του μίσος ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται Τορίνο και Γιουβέντους. Ίσως φέτος οι διαφορές τους (που υπάρχουν) να είναι μικρότερες από άλλες σεζόν. Μίσος που είναι εντονότερο από πλευράς Τορίνο και αποτυπώθηκε ακόμα και στο Ευρωκοινοβούλιο όπου ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Μικ Γουάλας, έβγαλε λόγο με φανέλα της «Τόρο» και στο τέλος της… έβρισε τη Γιουβέντους! 

Οπισθοδρόμηση για την Τορίνο η ήττα με 3-2 από την Έμπολι, μετά από 2 νίκες κόντρα σε Ουντινέζε και Μόντσα για το κυνήγι του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Ούτε όμως η Γιουβέντους διαβαίνει την καλύτερη περίοδο αν και οι νίκες με Λάτσιο στο Κύπελλο και Φιορεντίνα κάλμαραν κάπως την κατάσταση. Από το 2015 έχει να κερδίσει ντέρμπι η Τορίνο επί της Γιουβέντους και ακολούθησαν 19 ανεπιτυχείς προσπάθειες σε πρωτάθλημα και κύπελλο προς το Χ2&Under 2,5 δείχνει το ματς, αλλά στέκομαι περισσότερο στον Ναπολιτάνο 42χρονο ρέφερι Φάμπιο Μαρέσκα που έχει βγάλει 78 κίτρινες κάρτες σε 14 αγώνες (5,5 μέσο όρο) και στο ντέρμπι βλέπω πιθανό να ξεπεράσει το (ίδιο) line και να δείξει 6. 

Δεύτερη επιλογή πιο ξεκάθαρη στα μάτια μου είναι η Μπολόνια στο «κάστρο» της. Στο Νταλ’ Άρα έχει επιδόσεις πρωταθλήτριας (12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες σε 16 ματς) και έχει δεχθεί μόλις 8 γκολ όπως και η Ίντερ με τη Μίλαν. Αν και δεν ήταν φοβερή στο Στρίπε έχασε ασύλληπτη ευκαιρία στο φινάλε να κερδίσει τη Φροζινόνε. Πιστεύω πως το κίνητρό της είναι ισχυρότερο από το αντίστοιχο της Μόντσα που έχει απόσταση από τη Νάπολι. Πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα δύο καλών προπονητών (Μότα και Παλαντίνο) που πιστεύω θα έχει ρυθμό και γκολ. 

Στην Ισπανία η Αθλέτικ Μπιλμπάο γιόρτασε και συνεχίζει να γιορτάζει το ιστορικό 25ο Copa del Rey μετά από 40 χρόνια. Μετά την αποθέωση στο Καρτούχα πανηγυρικό κλίμα θα υπάρχει και στο Σαν Μαμές και με άλλον αέρα πλέον διεκδικεί την τέταρτη θέση και το εισιτήριο του CHL, έχοντας ελάχιστη διαφορά πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ίσως και το όλο εορταστικό κλίμα να επηρεάσει τους Βάσκους. Η Βιγιαρεάλ του Μαρθελίνο (που κατέκτησε τον τελευταίο τίτλο της Αθλέτικ το Σούπερ Καπ πριν τον Ερνέστο Βαλβέρδε) σκοράρει σταθερά και ίσως σ’ αυτό το κλίμα βρει δίχτυα. 

Τελευταία επιλογή κράτησα το θετικό αποτέλεσμα που πιστεύω πως μπορεί να πάρει η Σεβίλλη στα Κανάρια από τη Λας Πάλμας. Οι γηπεδούχοι μετρούν 3 σερί ήττες στη LaLiga, η Σεβίλλη πιστεύω πως χρειάζεται περισσότερο το ματς αυτό για να εξασφαλίσει την παραμονή. Οι Σεβιγιάνοι πηγαίνουν στα Κανάρια και μετά από διπλό 0-1 στη Μαδρίτη επί της Χετάφε, Δικαιολογημένα μοιρασμένο, αλλά προς Σεβίλλη τείνω με τη Λας Πάλμας να είναι και λίγο πιο άνετη…

ΕΠΙΛΟΓΕΣ 

ΤΟΡΙΝΟ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ OVER 5,5 ΚΑΡΤΕΣ 

ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΜΟΝΤΣΑ 1 & OVER 1,5 

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 1Χ & G/G 

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ Χ2 & UNDER 3,5

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.