Στο ΟΑΚΑ δεν αφήνεις έξω τον Τσιγγάρα, ο Λουτσέσκου να το πάρει αλλιώς

Γιώργος Ζαΐρης20 Ιανουαρίου 2022


Από την στιγμή που στον θεσμό του Κυπέλλου το εκτός έδρας γκολ μετρά, αν θέλεις να το προσεγγίσεις ψυχρά το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα δεν το λες σε καμιά περίπτωση καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ. 

Η λευκή ισοπαλία αφήνει ανοικτή την πρόκριση για τον ΠΑΟΚ και φυσικά μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που χθες έσωσε την ομάδα του, τουλάχιστον δυο φορές και δεν επέτρεψε την ΑΕΚ να πάρει νίκη στην Τούμπα. 

Ομως,  για να μπορέσει σε μια εβδομάδα ο ΠΑΟΚ να πάρει μια ακόμη πρόκριση απέναντι στην ΑΕΚ είναι απαραίτητο ο Λουτσέσκου να το πάρει... αλλιώς! 

Γιατί είναι ξεκάθαρο πως η επιλογή του να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Τσιγγάρα ήταν ατυχέστατη και εν μέρει ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε. Απλά δεν το πλήρωσε ακριβά και με τον απόλυτα οδυνηρό τρόπο. Ο ΠΑΟΚ έχασε την ενέργεια του στο χώρο του κέντρου με τον Κούρτιτς να επιστρέφει στις μέτριες εμφανίσεις και τον Σβαμπ να μην δίνει το κάτι παραπάνω. 

Ο ΠΑΟΚ με εξαίρεση το δοκάρι του άψογου χθες Λύρατζη δεν είχε εκείνη την κλασσική ευκαιρία αν εξαιρέσουμε κάποια σουτ του Αουγκούστο στο πρώτο μέρος. Σε αντίθεση με την ΑΕΚ που βρήκε μπροστά της έναν ανίκητο Πασχαλάκη ενώ ευτυχώς που σε αυτά τα ματς έχουμε και το VAR καθώς σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τσούμπερ. 

Προσπαθώ να ερμηνεύσω την απόφαση του Ούγγρου διαιτητή να μην δώσει κόκκινη στον Μήτογλου. Επειδή δεν βρήκε «γεμάτη» η κεφαλιά του το πρόσωπο του Ακπομ; Και επίσης όταν αγκαλιάζει τον Μπίσεσβαρ ο Σιμόες που έχει επίσης κίτρινη κάρτα για ποιον λόγο έμεινε στο παιχνίδι; Είναι λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν έναν αγώνα.

Φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν άρεσε, φυσικά και δεν μου άρεσαν και οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα. Το θέμα δεν είναι πώς έπαιξε η ΑΕΚ αλλά γιατί ο ΠΑΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει ΚΑΙ αυτή την ΑΕΚ που θυμίζω ότι ήρθε στην Θεσσαλονίκη με σημαντικές απουσίες. 

Προέκυψε και θέμα Σφιντέρσκι και είναι κοντά στο να πάει στο MLS. Αυτό δείχνει ότι δεν φεύγει ο Τσόλακ; Ή ο ΠΑΟΚ θα αγοράσει τα δικαιώματα του Ακπομ; Θα φανεί σύντομα. Αλλά είναι ρίσκο αυτή τη στιγμή η αποχώρηση του Πολωνού ασχέτως αν τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της η ΠΑΕ δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.