Στο νέο πλάνο του μεγαλομετόχου το «γενικό κουμάντο» ο Βιεϊρίνια

Δημήτρης Μπούζας10 Δεκεμβρίου 2021

Είναι αλήθεια πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια και εκτίμηση στον Βιεϊρίνια. Όπως το ίδιο αλήθεια είναι ότι δεν χάνει την ευκαιρία, αυτά τα υψηλόφρονα αισθήματα να τα εκδηλώνει και έμπρακτα κατά καιρούς και σε περιπτώσεις που ο Αντελίνο βρέθηκε στα δύσκολα, έχοντας απέναντι του το «σκληρό σύστημα» του... όλου οργανισμού του ΠΑΟΚ. Το οποίο σύστημα επιχείρησε μεθοδευμένα αλλά και αδέξια να τον απαξιώσει και να τον βάλει στο περιθώριο, προφανώς γιατί αποτελούσε ένα σοβαρό εμπόδιο στην ολοκληρωτική επικυριαρχία του. 

Δυο φορές λοιπόν το συγκεκριμένο «σύστημα», συνεπικουρούμενο από κάποιους τεχνικούς διευθυντές, αλλά και ύποπτους παρατρεχάμενους, επιχείρησε να του φράξει το δρόμο προς την Τούμπα. Πολέμησαν σκληρά κάποιοι για να ματαιώσουν την μεταγραφή του από τη Βόλφσμπουργκ τη μια φορά και τη δεύτερη την ανανέωση της συνεργασίας του με το δικέφαλο. Και στις δύο όμως περιπτώσεις βρήκαν απέναντι τους τον Ιβάν, ο οποίος με ένα βροντερό όχι χάλασε τα σχέδια τους και κράτησε τον παίκτη στον ΠΑΟΚ. 

Εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε απόλυτα, από τη στιγμή που ο Αντελίνο άλλαξε το επίπεδο της ομάδας και με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και το απαράμιλλο του ήθος, αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα στις μεγαλύτερες διακρίσεις της ιστορίας του δικέφαλου (όπως το νταμπλ με αήττητο πρωτάθλημα). 

Στα χρόνια που υπηρετεί τον ΠΑΟΚ έμεινε όρθιος παρά τον πόλεμο που δέχθηκε, αντλώντας δυνάμεις από την αγάπη του κόσμου αλλά και την υποστήριξη του μεγαλομετόχου. Αθλητής πραγματικό κόσμημα, έγραψε ιστορία με την χαρακτηριστική «κίνηση» του, στο αλήστου μνήμης παιχνίδι της σφαγής και της κλοπής του τίτλου, όταν ο επιπόλαιος Μίχελ μπούκαρε απερίσκεπτα στο γήπεδο, παρασύροντας και τον από την φύση του παρορμητικό Ιβάν. Κάτι που στοίχισε στον μεγαλομέτοχο μια ακραία ποινή, την οποία βέβαια του φύλαγαν τα θεσμικά λαμόγια του αθλητικού παρακράτους. Διαθρυλείται ότι ο Ιβάν εκτίμησε ιδιαίτερα εκείνη την κίνηση του Αντελίνο, προσθέτοντας στην ήδη λαμπρή παρουσία του, άλλο ένα ξεχωριστό δείγμα του χαρακτήρα του και της προσωπικότητας του.

Αυτές τις μέρες λοιπόν και μετά τα όσα και τόσα δυσάρεστα και απαράδεκτα έχουν συμβεί, διακινείται ένα σενάριο το οποίο υποστηρίζεται και από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου, που αναφέρει ότι ο Ιβάν απογοητευμένος και οργισμένος, έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα αντιδράσει πολύ σύντομα και άμεσα, προκειμένου να βάλει το εκτροχιασμένο τρένο στις ράγες του. 

Λέγεται ότι θα ξεκινήσει από το μηδέν, σε μια προσπάθεια ριζικής ανασυγκρότησης, ενισχύοντας εντυπωσιακά την ομάδα στις μεταγραφές του χειμώνα, κάτι που θα συνεχιστεί και στην αντίστοιχη περίοδο του καλοκαιριού. Όπως επίσης, ότι θα προχωρήσει στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου πλάνου στο οποίο κεντρικό ρόλο και πρωταγωνιστή θα έχει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Στα πλαίσια της ανασυγκρότησης, θα γίνουν μεγάλες αλλαγές σε ότι αφορά την εκπροσώπηση του ΠΑΟΚ. Θα αλλάξουν ρόλοι όπως και πρόσωπα. 

Η στελέχωση θα γίνει με πολύ αυστηρά κριτήρια. Δεν έγινε γνωστό αν είχαν κάποια συζήτηση σχετική ο μεγαλομέτοχος και ο παίκτης πάνω σε αυτό το θέμα. Γνωρίζουμε όμως ότι ο Ιβάν αυτή τη σκέψη την έχει εμπιστευτεί και την έχει κουβεντιάσει αρκετές φορές με ανθρώπους τους οποίους εκτιμά ιδιαίτερα. 

Εμείς προσωπικά εκείνο που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι πως αυτή η επιλογή θεωρείται εξαιρετική και την επικροτεί η ασπρόμαυρη οικογένεια. Με την παρουσία του Αντελίνο κάποια λαμόγια θα μπουν στο περιθώριο. Θα εξαφανιστούν οι γνωστοί αρουραίοι, τα πιράνχας και οι ύποπτοι μανατζαρέοι. Θεωρείται βέβαιο ότι θα εξυγιανθεί ο χώρος και θα λάμψουν όλα. Εν αναμονή λοιπόν άπαντες και με την ελπίδα ότι η αναγγελθείσα έστω και ανεπισήμως ανασυγκρότηση δεν θα μείνει στα λόγια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.