Στο μυαλό του Μπούργος είναι μόνο η Γκόμελ

Γιώργος Στράντζαλης19 Ιουλίου 2022

Τον αντίπαλο του έμαθε ο Αρης για τον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League, που εφόσον περάσει το εμπόδιο της Γκόμελ θ’ αντιμετωπίσει μία εκ των Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)ή Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί βέβαια την ομάδα από το Ισραήλ.

Οι κιτρινόμαυροι, κυρίως ο Χερμάν Μπούργος, δεν μπήκαν σε διαδικασία σχολιασμού της κλήρωσης αφήνοντας να εννοηθεί σε όλους πως στο μυαλό τους είναι μόνο οι αγώνες με την Γκόμελ. Ο Αργεντινός προπονητής γνωρίζει καλά ότι για την ομάδα η προοπτική να φτάσει μέχρι τους ομίλους (μετά από 12 χρόνια) αποτελεί πρόκληση και στο ενδεχόμενο να πετύχει αυτόν τον στόχο θα γίνει μια πρώτη απόσβεσης της μεγάλης επένδυσης που έκανε η διοίκηση τη φετινή σεζόν αποκτώντας παίκτες αξίας, με ποιότητα και βιογραφικά. Σύμφωνα με όσα συζητάει με τους συνεργάτες του φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό.

Ο Αργεντινός τεχνικός θεωρεί πως αν η ομάδα καταφέρει να προχωρήσει στην Ευρώπη, θα μπορέσει να μπει σε μια διαδικασία ν’ ανέβει επίπεδο όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά οικονομικά και το πρεστίζ της. Συνεπώς, οι δύο αγώνες με τους Λευκορώσους είναι αυτό που απασχολεί τον Μπούργος καθώς τους θεωρεί πολύ σημαντικούς για το πρώτο βήμα. Κάτι που έχει “περάσει” μέσα στην ομάδα τονίζοντας συνεχώς στους παίκτες του τις δυσκολίες των αγώνων αλλά και τον κίνδυνο υποτίμησης ενός “άγνωστου” αντιπάλου, που έρχεται με αγωνιστικό ρυθμό. Η φιλοσοφία του για την ευρωπαϊκή πρόκληση του Αρη είναι συγκεκριμένη και στο μυαλό του υπάρχει μόνο ένα “πακέτο” έξι αγώνων που μπορεί να οδηγήσει την ομάδα μέχρι τους ομίλους. Βήμα – βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.