Στο μυαλό του Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης15 Απριλίου 2022

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία του Αρη για το κυριακάτικο ντέρμπι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ένα 90άλεπτο με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον και ασφαλώς πολλές ιδιαιτερότητες.

Ο Χερμάν Μπούργος καταστρώνει τα πλάνα του για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και με βάση τα όσα δείχνει στις προπονήσεις ο Αργεντινός αλλά και με αυτά που έχει πει στους συνεργάτες του, έχει αποφασίσει σε μεγάλο ποσοστό για την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στον ΠΑΟΚ. Σε σχέση λοιπόν με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, όπου είδε τις επιλογές του να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός πολύ κρίσιμου αγώνα, υπάρχουν δύο βασικά διλήμματα τα οποία αφορούν επιστροφές στο αρχικό σχήμα. 

Το πρώτο αφορά στην παρουσία του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Με ΠΑΣ και ΑΕΚ έμεινε στον πάγκο και χρησιμοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο σε ρόλο αριστερού μπακ. Ο Σουηδός έχει το know how από τέτοια ντέρμπι και σαφώς είναι μια βασική λεπτομέρεια που μπορεί να μετρήσει για την επαναφορά του στο αρχικό σχήμα. Η παρουσία του Εμπακατά και κυρίως το επίπεδο ανταπόκρισής του τακτικά στα δύο βάζει τον Μπούργος σε σκέψεις για το αν πρέπει να τον αλλάξει ή όχι. Κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως ο προπονητής του Αρη πρέπει να κοιτάξει τον παίκτη με την καλύτερη ετοιμότητα και ασφαλώς τον μπακ ο οποίος θα περιορίσει τη δράση των αντίπαλων μεσοεπιθετικών. Το δεύτερο δίλημμα έχει να κάνει με τον Μπαντού Ντιαγέ. 

Ο Αφρικανός κεντρικός μέσος δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στο ματς με την ΑΕΚ και η επιλογή αυτή από τον Μπούργος δεν έγινε τυχαία. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν “πατάει” καλά και για αυτό ο Ντουκουρέ για παράδειγμα είναι πιο πάνω στις επιλογές του προπονητή. Ενόψει του ντέρμπι όμως, γίνονται σκέψεις για ενεργοποίηση του Ντιαγέ είτε σε ρόλο κεντρικού χαφ είτε επιτελικού μέσου. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία πάντως είναι το στοιχείο στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο προπονητής των Κιτρινόμαυρων αυτές τις μέρες στο Νέο Ρύσιο, με τον Μπούργος να ζητά συνεχώς από τους παίκτες του να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι. 

Εμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του στο ΟΑΚΑ, στο ξεκίνημα του ματς, που διαχειρίστηκε τον γρήγορο ρυθμό, με τον Αρη να πιέζει την ΑΕΚ να δημιουργεί ευκαιρίες και να σκοράρει μια φορά. Αυτό θέλει να δει από την ομάδα του και στο ντέρμπι της Κυριακής, να πιέσουν δηλαδή οι Κιτρινόμαυροι από τα πρώτα λεπτά προκειμένου να βρουν “διαδρόμους” και να… σπάσουν την αμυντική διάταξη του αντιπάλου. Δείχνοντας έτσι και την κυριαρχική τάση που θέλει να έχει η ομάδα του σε αυτό το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.