Στο κόκκινο η δράση για τον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης17 Μαρτίου 2020

Ψυχραιμία κυρίες και κύριοι. Ψυχραιμία…

Και κυρίως αλληλεγγύη! Ναι, αλληλεγγύη. Τα μέτρα ατομικής προστασίας από αυτόν τον κακό-μπιιίπ κορωνοϊό, αφορούν τα μέτρα συνολικής προστασίας. Στην περίπτωση μας δεν ισχύ το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Όχι, όχι το αντίθετο. Εάν κι εφ’ όσον δε σωθούν πολλοί, δε θα σωθούν κι οι λίγοι!

Και για την ιστορία – είπαμε: Μένουμε σπίτι. Διαβάζουμε. Θυμόμαστε – το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» φέρεται ως χρησμός τού Μαντείο των Δελφών το 48 π.Χ. Τότε ζητήθηκε από τους Αθηναίους συμβουλή ενόψει της καθόδου των Περσών στην Αττική…

Για όσους πάντως, αμετανόητους επιμένουν, να κάνουν του κεφαλιού τους; Τι να πούμε; Όπου δεν πίπτει λόγος, να πίπτει ράβδος; Τελικά, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι!

Μη λησμονούμε συνάμα πως (και) στον Έβρο γίνεται πόλεμος. Πόλεμος δίχως σφαίρες αλλά πόλεμος! Κι ενώ χθες, οφείλουμε, να βγούμε στα μπαλκόνια μας και να χειροκροτήσουμε τους μαχητές κατά του κορωνοϊού γιατρούς και νοηλευτές-τριες… Δεν θα έπρεπε, να κάνουμε ανάλογα κι αντίστοιχα για τους μαχητές κατά της τουρκικής αλητείας στον Έβρο; Τι λέτε;

Τέλος πάντων…

Και σε εμάς λείπει η αγωνιστική δράση στα γήπεδα. Και σε εμάς φαίνεται άδεια η καθημερινότητα. Και σε εμάς είναι δύσκολο, να μείνουμε σπίτι… Ουσιαστικά σε εκούσιο κατ’ οίκον περιορισμό. Είναι όμως, υποχρέωση μας κι ως άτομα αλλά κι ως μέλη της κοινωνίας. Τελεία και παύλα.

Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια…

Δράση πάντως, για τους φίλους του «δικέφαλου» υπάρχει. Για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την Ξάνθη η δράση κτυπά κόκκινο. Σύρονται στα δικαστήρια για ένα γινάτι. Κι επειδή η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού μας επιτελεί έργο δυο μέτρων και δύο σταθμών. Ανεπίτρεπτο. Είναι δε, τυχερή επειδή οι μάχες στα «μέτωπα» του Έβρου και του κορωνοϊού αφήνουν στην σκιά τους τη μεγάλη ζημιά την οποία προκαλεί στη νυν Κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα.

Στον ΠΑΟΚ αλλά και στην Ξάνθη άπαντες είναι σε εμπόλεμη κατάσταση (και) κατά της αδικίας, της ανομίας και της ανισότητας όπως αυτές εκφράζονται από την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά… Είπαμε. Η ζημιά την οποία προκαλεί με αυτές στη νυν Κυβέρνηση και το όφελος στην τέως (συγ)Κυβέρνηση μένει στην σκιά των εξελίξεων στα «μέτωπα» του Έβρου και του κορωνοϊού.

Δυστυχώς για τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο το θέμα αυτό καθιστά ακόμη δυσκολότερη τη ζωή του ειδικά σε μία δύσκολη περίοδο για τον τόπο γενικά. Το θέμα αυτό έχει ήδη προκαλέσει σοβαρές φθορές και στην ομάδα του. Αγωνιστικές και ψυχολογικές φθορές. Εξάλλου αυτές ήταν και ο πρωτεύων στόχος της σκευωρίας όχι απλά, με την ανοχή αλλά και με την εμπλοκή πολλών και διαφόρων, γνωστών και μη εξαιρετέων παραγόντων της αθλητικής και πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Κοντός ψαλμός όμως, αλληλούια! Θα βγει η απόφαση από ένα δικαστήριο το οποίο ασχολήθηκε με την ουσία τού θέματος. Εντρύφησε σε αυτήν. Και θεωρητικά θα κρίνει δίχως φόβο και πάθος. Λέμε εμείς…

ΥΓ 1 : Κουράγιο σε όλους. Και στα έμπροσθεν, στο «μέτωπο» του ’Εβρου και στα μετόπισθεν στο «μέτωπο» των κορωνοϊού. Ο Θεός να έχει καλά όλους όσους μάχονται για εμάς!

ΥΓ 2: Μπράβο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η συμμετοχή της στην κινητοποίηση για να μείνουμε σπίτι απέφερε οφέλη για την κοινωνία. Να τη συνεχίσει...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.