Στο «Καραϊσκάκη» θα κριθεί μια μεταγραφή!

Metrosport Team11 Δεκεμβρίου 2021

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ένα παιχνίδι προφανώς δεν αποτελεί επαρκές κριτήριο για μια σημαντική απόφαση όπως είναι η προσθήκη ποδοσφαιριστή, είναι σαφές όμως ότι αναλόγως της απόδοσης του Εμάνουελ Σάκιτς, ο Ακης Μάντζιος θα αποφασίσει αν απόκτηση δεξιού μπακ θα μπει στις προτεραιότητές του ενόψει του Γενάρη.

Η περίπτωση του Αυστριακού ποδοσφαιριστή προβλημάτισε γι’ αρκετό καιρό τον προπονητή του Αρη και για την ακρίβεια, οι αγωνιστικές επιδόσεις του έδιωξαν το αίσθημα ασφάλειας που ένιωθε την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Κακά τα ψέματα, ο Σάκιτς δεν θυμίζει σε πολλά τον παίκτη της περσινής αγωνιστικής περιόδου όπου ήταν ανθεκτικός καθώς αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές θέσεις, γι’ αυτό εξάλλου του είχε αποδοθεί ο τίτλος του «πολυεργαλείου» της ομάδας. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι (πέρυσι) πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου γύρου, ο 30χρονος θεωρούταν βασικός και αναντικατάστατος καθώς ο Ακης Μάντζιος τον προτιμούσε (έστω με «ανάποδο πόδι») για την αριστερή πτέρυγα αντί του Κριστιάν Γκάνεα.

Φέτος χρησιμοποιήθηκε σε μόλις τέσσερις αγώνες και συνολικά σε 166 αγωνιστικά λεπτά, ήταν εκ των αρνητικών πρωταγωνιστών στην ήττα ντροπής από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η συνολική παρουσία του ήταν αρκετή για να περιοριστεί ο αγωνιστικός ρόλος του. Στον τελευταίο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, φαίνεται ότι το σοβαρό λάθος στο οποίο υπέπεσε στις αρχές του δεύτερου μέρους – και αφού είχε αντικαταστήσει τον Ντάνιελ Σούντγκρεν στο 26ο λεπτό – τον αφύπνισε καθώς στην εξέλιξη του αγώνα έκανε αυτά που έπρεπε.

Ο Μάντζιος περιμένει να δει τον ποδοσφαιριστή που εντυπωσίασε πέρυσι, ήδη του το είχε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση κι αν ο Σάκιτς ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό όπου θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας, αυτομάτως θα φύγει από τη λίστα των προτεραιοτήτων η ενίσχυση του δεξιού άκρου της άμυνας. Γιατί θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας που διακατείχε τον προπονητή του Αρη την περασμένη σεζόν και το οποίο μάλιστα τόνιζε στις δημόσιες τοποθετήσεις του λέγοντας ότι είχε στη διάθεσή του δύο από τους καλύτερους δεξιούς μπακ του Πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής, ο 53χρονος τεχνικός έχει καταστήσει αναγκαία την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας με την απόκτηση στόπερ ο οποίος ποιοτικά θα είναι αντίστοιχος των Φαμπιάνο, Μπράμπετς καθώς θεωρεί ότι είναι αδύνατο οι δύο ποδοσφαιριστές να «βγάλουν» το βαρύ πρόγραμμα που έχει να διαχειριστεί η ομάδα από τις αρχές του χρόνου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.