Στο Ιβανώφειο βάζουν γερά θεμέλια σε όλα τα επίπεδα

Metrosport Team29 Απριλίου 2020

Αν κάτι για το οποίο έχουν μείνει με την απορία στο Ιβανώφειο είναι πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει ο φετινός Ηρακλής.  Κακά τα ψέματα, οι “κυανόλευκοι” μετά από οκτώ χρόνια απουσίας έκαναν ηχηρή επιστροφή στην Basketleague. Ο “Ημίθεος” όμως λογάριαζε χωρίς τον κορωνοϊό, οπότε αυτό που έχει σημασία είναι να μπουν οι βάσεις για τη επόμενη χρονιά.

To metrosport.gr αναλύει τι σκέφτονται οι επιτελείς του Ηρακλή σε όλα τα επίπεδα, ώστε να εμφανιστεί η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης πανέτοιμη από κάθε άποψη.

Προπονητικό τιμ και ρόστερ

Οπως είναι λογικό, στο Ιβανώφειο σήκωσαν μανίκια για την επόμενη χρονιά. Η διοίκηση είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τον Ηλία Καντζούρη και ο Ελληνας τεχνικός θα μείνει για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή, αν θέλει. Η εικόνα της ομάδας είναι πολύ καλή και τα αποδυτήρια λειτουργούν όπως πρέπει. Ο Ηλίας Καντζούρης χτίζει κάτι δικό του και μάλλον θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη η μη παρουσία του στον Ηρακλή την επόμενη σεζόν.

Κοντά του φυσικά ο πολύπειρος Γιώργος Σιγάλας, ο “Ράμπο” του ελληνικού μπάσκετ, που δε θέλει ιδιαίτερες συστάσεις. Η παρουσία του και μόνο στην άκρη του “κυανόλευκου” πάγκου αποτελεί εγγύηση για πολλά. Ακόμα, και το στοίχημα που λέγεται Γιώργος Τσιάρας αποτελεί επέκταση του σταφ, οπότε ο Ηρακλής πάει έτοιμος για την επόμενη χρονιά σε επίπεδο στελέχωσης.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η ανταγωνιστική ομάδα

Η πανδημία έχει δημιουργήσει μια οικονομική αβεβαιότητα και λογικό είναι ότι υπάρχει τακτική υπομονής. Στη διάρκεια της σεζόν έχει καταγραφεί η άποψη όλων των φετινών παικτών και η θέληση τους να μείνουν και την επόμενη χρονιά. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι από τους Ελληνες σίγουρα θα γίνει προσπάθεια να μείνουν ο Βασίλης Καββαδάς και ο Θόδωρος Ζάρας, ενώ θα δοθεί πολύ μεγάλο βάρος στην απόκτηση νέων και ικανών Ελλήνων.

Για τους ξένους πάντως είναι το μόνο σίγουρο ότι θα γίνει προσέγγιση να μείνουν Σούλερ, Χάνλαν, Τέπιτς και Ντέιβις, αλλά ο Ηλίας Καντζούρης είναι ένας ικανότατος γνώστης της αμερικάνικης και ευρωπαϊκής αγοράς, στοιχείο που δίνει στον Ηρακλή αγωνιστικά ένα ακόμα σπουδαίο πλεονέκτημα για τον σχεδιασμό του ρόστερ.

Καυτή έδρα, οικονομικός αιμοδότης

Ο Ηρακλής έχει την πολυτέλεια να διαθέτει έναν εξαιρετικό κόσμο και μια καυτή έδρα, όπως και έναν οικονομικό αιμοδότη και με τη δική του τρέλα, τον Θόδωρο Δρακόπουλο.

Τώρα, για το γεγονός αυτές οι δυο συνιστώσες δεν έχουν και την καλύτερη χημεία, είναι μια άλλη υπόθεση, όχι της παρούσης. Ο Ηρακλής έχει μια έδρα που όμοιά της ίσως να μην υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά επίσης είναι από τις πιο θερμές στην Ευρώπη. Ο Θόδωρος Δρακόπουλος είναι η βάση της ομάδας σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, ενώ παρά τα λάθη προσπαθεί να βάλει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη την επόμενη σεζόν. Σκοπός είναι να εξασφαλιστούν τα περισσότερα δυνατά έσοδα σε όλους τους τομείς, αλλά το σκηνικό έχει δημιουργηθεί από τον κορωνοϊό καθιστά ακόμα θολό το το τοπίο. Με βάση πάντως τη δυναμική που είχε ο σύλλογος σε όλα τα επίπεδα, ανέβηκε σε επίπεδο γοήτρου και μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα τη νέα σεζόν...

Ευρώπη και Ιβανώφειο

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να συμμετέχει η ομάδα σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η βαθμολογική θέση του Ηρακλή στο Πρωτάθλημα με βάση την παρούσα κατάσταση επιτρέπει σαφώς κάτι τέτοιο και το πιο πιθανό είναι να εξεταστεί η συμμετοχή σε μια διοργάνωση της FIBA. Αυτό βέβαια διαφοροποιεί έντονα το πλάνο σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά είναι ένα εγχείρημα που θα μελετηθεί με κάθε λεπτομέρεια πριν αποφασιστεί.

Πάμε τέλος στο κεφάλαιο Ιβανώφειο. Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 μελετούν με κάθε λεπτομέρεια την πιθανότητα ένταξης του Ιβανωφείου στο ΕΣΠΑ με σκοπό την επέκταση και αναβάθμισή του. Πρόκειται φυσικά για μια διαδικασία που θα χρειαστεί και την έγκριση της Πολιτείας, ώστε να αποτελέσει το ιστορικό αυτό γήπεδο μια σύγχρονη έδρα για τον φιλόδοξο “Ημίθεο”. Φυσικά, μια τέτοια πιθανή λύση θα είναι έργο ζωής για τον ιστορικό σύλλογο, οπότε ίσως αυτό και να αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα, αφού μπορεί να αποτελέσει έδρα και για το βόλεϊ.

Εν κατακλείδι, η ουσία είναι ότι στο Ιβανώφειο θέλουν να παρουσιάσουν μια ανταγωνιστική ομάδα σε όλα τα επίπεδα, ενώ τα λάθη της επιστροφής στην Basketleague θα αποτελέσουν οδηγό.

*Για τις εκλογές της ΕΟΚ οι “κυανόλευκοι” παρακολουθούν διακριτικά τις συμμαχίες και είναι πάντα σε εγρήγορση με σκοπό το συμφέρον του συλλόγου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.