Στο ίδιο έργο θεατές, για έναν τελικό που κάθε χρόνο η φασαρία γίνεται για το τίποτα

Δημήτρης Κανελλάκης29 Μαρτίου 2024

Στο ίδιο έργο θεατές... Τίποτε απολύτως δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην διαχείριση της οργάνωσης του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας.

Άλλα αποφασίζονται το καλοκαίρι, άλλα συμπεριλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΠΟ, άλλα αρχίζουν να συζητιούνται 3-4 μήνες πριν τον τελικό, με την ίδια θεματολογία πορευόμαστε μέχρι και λίγες μέρες πριν οι δύο φιναλίστ τεθούν αντιμέτωποι.

Έχει κουραστεί ο κόσμος να παρακολουθεί όλη αυτή την συζήτηση σχετικά με το αν ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, στο Πανθεσσαλικό, στην Κύπρο, την Γερμανία, ή την Αυστραλία.

Έχει βαρεθεί ο κόσμος να ακούει όλη αυτή την συζήτηση σχετικά με το αν μπορεί η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τις ομάδες και, φυσικά, την Αστυνομία, να συνεννοηθούν και να συναποφασίσουν για την διεξαγωγή ενός τελικού με την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο.

Έχει απηυδήσει ο κόσμος παρακολουθώντας τους εμπλεκόμενους να λέει ο καθένας τα δικά του, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα και αδιαφορώντας για τον θεσμό, τον τελικό του κυπέλλου, δηλαδή, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την αίγλη που θα έπρεπε να έχει η κορυφαία στιγμή της διοργάνωσης.

Το χειρότερο απ' όλα, ωστόσο, σε αυτή την ιστορία ξέρετε ποιο είναι? Είναι ότι όλη αυτή η φασαρία, όπως το ξέρουμε, πλέον, από την εμπειρία όλων των προηγούμενων χρόνων, γίνεται για το τίποτε.

Πολύ απλά γιατί ορισμένα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα και τόσο συγκεκριμένα, που όποια συζήτηση κι αν γίνεται δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν.

Όταν στον τελικό του κυπέλλου παίζουν μια ομάδα από την Αθήνα και μια από την Θεσσαλονίκη, η έδρα δεν μπορεί να είναι άλλη (εκτός κι αν συμφωνεί η ομάδα από την Θεσσαλονίκη), από το Πανθεσσαλικό.

Κι από την στιγμή που έδρα του τελικού θα είναι το Πανθεσσαλικό, με αυτά που έγιναν στο παρελθόν, είναι αδύνατο να υπάρχει παρουσία θεατών. Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη η Αστυνομία...

Άρα, ό,τι γίνεται... γίνεται για τις εντυπώσεις, για να έχουν ένα άλλοθι οι ομάδες (όλες, όχι μόνο οι φετινοί φιναλίστ) απέναντι στους οπαδούς τους ότι έδωσαν μάχη για έναν τελικό με κόσμο, αν και είναι εκ των προτέρων γνωστό πως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο...

Όπως και φέτος...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.