Στο ευρωπαϊκό ραντεβού αποφασισμένοι «για όλα»

Δημήτρης Μπούζας17 Φεβρουαρίου 2022

Λίγο – πολύ ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει ενημερωθεί για τις «ειδικές συνθήκες» που αφορούν την ομάδα του, ενόψει μάλιστα της πρώτης σοβαρής ευρωπαϊκής υποχρέωσης της. Και λέμε «ειδικές συνθήκες» όσα απρόοπτα προβλήματα προκάλεσε η πανδημία στην προετοιμασία των κυπελλούχων. 

Ο κορωνοϊός πέρασε το κατώφλι της Τούμπας, λαχτάρησε και μπέρδεψε άσχημα τους πάντες, περισσότερο από όλους όμως τον Λουτσέσκου από τον οποίο στέρησε την άνεση και το δικαίωμα να παραταχθεί όπως ακριβώς ήθελε σε ένα εξαιρετικής σημασίας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Το να παρατάξει σήμερα το βράδυ βασικό σχήμα δίχως τον κορυφαίο και πλέον πολύτιμο παίκτη του (Κούρτιτς) θεωρείται και είναι ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα, ή αν θέλετε μια μεγάλη απώλεια.

Ο Ρουμάνος κόουτς στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε μπροστά του, είναι σίγουρο ότι δούλεψε πάνω σε αυτή την σημαντική απουσία, διερευνώντας και ιχνηλατώντας λύσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ζημιά και να διατηρήσουν την συνοχή και τις ισορροπίες του βασικού σχήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κούρτιτς αποτελούσε τον κινητήριο μοχλό αλλά και τον βασικό πυλώνα της σταθερότητας, αλλά και της αποτελεσματικότητας. 

Πέρα βέβαια από το κενό του Γιασμίν, ο Λουτσέσκου είναι πιθανό να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, σε περίπτωση που τραυματιστεί ο μοναδικός φορ που διαθέτει (Άκπομ). Είναι γνωστό ότι και ο Τσόλακ και ο Κούτσιας δεν μπορούν αυτή την στιγμή να βοηθήσουν. 

Στις χθεσινές καθιερωμένες δηλώσεις του πριν τον αγώνα, ο Ραζβάν αναφέρθηκε στο κατά πόσο είναι σε θέση να βοηθήσει ο ποιοτικός Φιλίπε Σοάρες. Εν ολίγοις κι αφου έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη, δεν άφησε πολλά περιθώρια συμμετοχής του στο αρχικό σχήμα, θεωρώντας ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής. 

Εδώ βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που αφορά τον Σάστρε ο οποίος «μπήκε» με το καλημέρα. Ωστόσο άφησε να εννοηθεί πως σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού, υπάρχει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης του χαρισματικού Φιλίπε. 

Σε ότι αφορά την ψυχολογία της ομάδας, αυτή διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, με ότι σημαίνει αυτό. Από τη στιγμή μάλιστα που πιθανότατα να απαιτηθεί από όλους μια απόφαση κατάθεσης ψυχής για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένας πολύ δύσκολος και υπολογίσιμος αντίπαλος όπως είναι η Μίντιλαντ. Κατά γενική ομολογία αυτή τη στιγμή είναι πολυ καλύτερη από την Κοπεγχάγη.

ΥΓ: Οι τελευταίες αποφάσεις ήταν πολύ ευχάριστες για τον Άρη. Αφενός μειώθηκε η ποινή του Ματίγια από δύο αγωνιστικές σε μία και αφεταίρου ξεκινάει από το Σάββατο η νέα απόφαση που αφορά την παρουσία των θεατών στους αγώνες. Έτσι έχουμε και τον Ματίγια να παίζει στο ντέρμπι, αλλά και τον κόσμο του Άρη (σε ποσοστό 50%) να βρίσκει ανοιχτές τις πόρτες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.