Στο επίκεντρο η Θεσσαλονίκη, ντέρμπι μπάσκετ από τα παλιά. Ποιος θα κερδίσει;

Στέλιος Παρθενάκης11 Δεκεμβρίου 2021

Τη δεκαετία του 80 και του 90 Άρης και ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ και Άρης μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον της μπασκετικής Ελλάδας. Γκάλης, Γιαννάκης, Πρέλεβιτς, Κόρφας, Λέβινγκστον Μπάρλοου, Σέλερς, Τάρπλεϊ, Σούμποτιτς και πολλά άλλα ονόματα καθήλωναν τους φιλάθλους που ήταν μισοί-μισοί σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο.

Ματσάρες άλλης εποχής με γόητρο, φήμη και ευρωπαϊκή λάμψη. Πάνε σχεδόν 30 χρόνια που η Θεσσαλονίκη έχει χάσει, αλλά πάντα θα είναι η μπασκετομάνα.

Οι σημερινές συνθήκες δεν είναι ανάλογες για ένα καλό παιχνίδι σήμερα, αλλά ο ΠΑΟΚ του Χατζόπουλου έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά παρά μόνο τις 2 νίκες και το μπασκετικό project του φετινού Άρη είναι πραγματικό ζηλευτό.

Ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, αλλά μέσα ένα γεμάτο γήπεδο έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Ο κόσμος είναι μαζί του από την αρχή, θέλει όμως μια μεγάλη νίκη. Τα προβλήματα δε λείπουν, αλλά σε αυτά τα ματς δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο κόσμος θα είναι κοντά θα θέλει μια μεγάλη νίκη.

Ο αντίπαλος όμως είναι πλήρης, ξεκούραστος και με ψυχολογία. Ο Χάνλαν επιστρέφει, ο Κέλι κάνει …παπάδες στο παρκέ και είναι ο καλύτερος ψηλός της λίγκας πλην Ολυμπιακού- ΠΑΟ. Ο Τζόουνς θα αναλάβει το μαρκάρισμά του και θα είναι σπουδαίο ζευγάρι που θα κρίνει πολλά. Από τη άλλη επανέρχεται και ο Χάνλαν τον 22 πόντων, οπότε ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη τον Λοβ, που είναι και αυτός ένας εξαιρετικός σκόρερ.

Και οι δυο ομάδες θέλουν τη νίκη, αλλά ο ΠΑΟΚ καίγεται. Έχει μόλις δυο νίκες… Ο Άρης από την άλλη δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση.

Όμως, σε αυτά τα ματς οι στατιστικές πάνε περίπατο. Είναι ευκαιρία για τη μπασκετική Θεσσαλονίκη να ζήσει ένα ωραίο ντέρμπι από τα παλιά…

*Πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να πάρει ο Μαντζούκας και άλλοι Έλληνες παίκτες, χρειάζεται νέο αίμα το ελληνικό μπάσκετ.

*Για αυτά που (δε) γίνονται στο Ιβανώφειο τι να πούμε. Μακάρι να βρει αυτή η ομάδα που τόσο ταλαιπωρείται την ηρεμία της. Με ΑΕΚ και Απόλλων Πάτρας παίζει τα ρέστα της…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.