Στήλες Billaras

«Στο ένα Metro»: Με… φαγουρίζει μια μπόμπα στο Μπράιτον - Έβερτον

Metrosport Team06 Μαΐου 2023

Φιρί φιρί το πάνε, δεν θα το γλυτώσω το καρδιακό (γέλια), είμαι και σε επικινδυνη ηλικία στα 54! Ως φίλος της ΑΕΚ (γνωστό αυτό), έχω ζήσει...άφθονα χιτσκοκικά φινάλε! Το 1989 ημουν 20χρονος με το γκολ του Καραγκιοζόπουλου στο ΟΑΚΑ κρίνεται ένας τίτλος. Το 1994 με τον ΠΑΟ στον τελικό κυπέλλου έχουμε 3-3 στα 90', αλλά κάμποσα χρόνια μετά (το 2009) έχουμε το κορυφαίο όλων, το 4-4 με τον Ολυμπιακό που έληξε 15-14 στα πέναλτι! Να ξαναπάμε στα πρωταθλήματα; 

Το 1996 κρίθηκε οριακά στο γκολ-ψαράκι του Μπορέλι κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ το 2005 πάλι η “Ενωση” μπλέκει σε θρίλερ, με τον Νατσούρα του Ιωνικού να μας...ξεραίνει όλους και να χαλάει την φιέστα στο ΟΑΚΑ (κρίθηκε σε τριπλή ισοβαθμία). Φυσικά έχουμε το 2018 στην Τούμπα, αλλά τούτο εδώ το φετινό πάει να τα ξεπεράσει όλα. Θα πρέπει να...απαγορευθεί για καρδιακούς. Αυτό το 9λεπτο περίπου, όταν έληξε το ματς του Παναθηναικού στο 1-1 και στη Φιλαδέλφεια έπαιζαν (ξεκινούσαν οι καθυστερήσεις), ήταν...αιώνας. Ημουν στο γήπεδο, δεν μπορώ να το περιγράψω και ξέρω ότι όσα χρόνια έχασαν οι φίλοι της ΑΕΚ, άλλα τόσα έχασαν και του Παναθηναϊκού μέχρι να λήξει το ντέρμπί.

Εχουμε λοιπόν ένα φοβερό φινάλε, όλα σε μιά κλωστή, όλα θεωρώ ότι θα κριθούν την Κυριακή, το μόνο που θέλω είναι να συμβεί ότι και προχθές. Δηλαδή Ολυμπιακός (με ΠΑΟ) και Αρης (με ΑΕΚ) να χτυπήσουν τα ματς. Και ότι γίνει. Αυτή είναι η επιτομή του ποδοσφαίρου, αυτό ζηλεύουμε στην Αγγλία και αλλού. Ολοι να μπορούν (και να θέλουν) να τους κερδίσουν όλους. Αυτό θέλουμε κι εδώ, να μην ξέρουμε πρωταθλητή από Νοέμβρη, να είναι όλα σε τεντωμένο σκοινί και κανείς να μην χαρίσει τίποτα στον άλλον, ποιός μπορεί να προσάψει κάτι στον ΠΑΟΚ ή στον Ολυμπιακό προχθές;

Τα αφήνουμε τα ελληνικά, πάμε στα φρέσκα, αφού θυμίσω το βασικότερο: Την άλλη εβδομάδα έχουμε Champions League και τα άλλα ευρωπαικά. Το νου σας! Ηδη είδατε την Ρεάλ προχθές. Τα rotation είναι πιθανά, προσαρμόστε το παιχνίδι σας. Ξεκινώντας από την Αγγλία και την Premier League, η είδηση βέβαια είναι η...επιστροφή του (Big) Σαμ Αλαρντάις. Πάει και ο Γκράθια από την Λιντς, έφεραν τον Μπιγκ Σαμ απο τη ναφθαλίνη μπας και τους σώσει. Από εκεί και πέρα, Γουλβς-Βιλα νομίζω είναι ωραία ισοπαλία, δεν χαλάει κανέναν και τα....γειτονάκια Λοπετέγκι-Εμερι (βάσκοι και οι δύο με τις γενέτειρές τους να είναι κοντινά χωριά). Τι άλλο μπορώ να κρατήσω; Τότεναμ-Πάλας 1+g/g (με την άμυνα που έχει η Τότεναμ και την άνετη φιλοξενούμενη περιμένω γκολ), γιά το Γουέστ Χαμ-Γιουνάιτεντ θα ρίσκαρα ίσως το 1-Χ+g/g, καίγεται η λονδρέζα και τέλος, στα δευτεριάτικα ματς είναι...όλο το ζουμί του υποβιβασμού, ψυλλιασμένο το 2.60 της Λέστερ, δεν αγγίζω Νότιγχαμ όυτε με χειρουργικά γάντια, έμεινε το Μπράιτον-Εβερτον. Εδώ έχει λάθος το under και...με φαγουρίζει μιά μπόμπα. Πιό σωστό βέβαια ένα X-2+under 3,5.

Πέρα από τα σαλόνια, αν η Premier League αργοσβήνει, οι “μικρές” Αγγλίας..σβήνουν τώρα οριστικά. Φινάλε στις τρεις κατηγοριες, Κυριακή και Δευτέρα, όχι Σάββατο οι αγώνες (έχουμε τη στέψη του Καρόλου). Θερμή παράκληση, μην παίζετε...καιόμενες σε απόδόσεις μεγάλων φαβορί στο Νησί. Καμιά δεν θα χαριστεί, έγινε και προχθές, γίνεται μιά ζωή. Στο φινάλε της Championship, το ενδιαφέρον υπήρχε μόνο γιά τα ψηλά στρώματα, Κόβεντρι-Μίλγουλ εντός πλέι οφ, τρεις τις κυνηγάνε. Οι αποδόσεις και των τριων αυτών είναι ως φαβορί, δεν αξίζουν. Τι θα έπαιζα; Το ξερό Χ στο Μίντλεσμπρο-Κόβεντρι. Η φιλοξενούμενη με πόντο καθαρίζει, η γηπεδούχος άνετη και κάνει και κοιλιά (και ροτέισον ίσως εν'όψει πλέι οφ). Ισως και να τα...ξαναπούνε στα νοκ άουτ.

Στην 2η τα ίδια, αδιάφορη η ουρά, μένουν τα πλέι οφ. Αστείες κι εδώ οι αποδόσεις των “καιόμενων”, η Μάνσφιλντ που κυνηγάει τις άλλες τρεις (κάποια απο τις τρεις να χάσει), θέλει και τα γκολ (οι άλλες ειναι καλύτερες), οπότε παίξτε μονάχα το ψηλό over στο Κόλτσεστερ-Μάνσφιλντ και τίποτα άλλο. Τέλος, στην 1η εδώ έχουμε ενδιαφέρον και στην ουρά, στα πλέι οφ η Ντέρμπι θέλει ένα βαθμό στην Σέφιλντ, μπορεί να τον πάρει. Θα θέλει νίκη μονάχα αν η Πιτέρμπορο κερδίζει με 3+ γκολ την Μπάρσνλεϊ, το θεωρώ απίθανο. Κρατήστε αυτό το Χ και κρατήστε και το διπλό της Μόρκαμ που...ξυπνησε αργά , αλλά ακόμα ελπίζει.

Πέρα απο τη Μάγχη, βλέπουμε και ένα Χ του 2.25 στην Ελλάδα (στα Γιάννενα) αλλά θα προτιμούσα τα g/g σε Βικελίδης και Καραισκάκη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. ΑΕΚ και ΠΑΟ είναι στα όριά τους, τα'χουν φτυσει!

Καλό διπλό η Ζυρίχη στην Ελβετία (η Βασιλεία με το νου της στα ματς με την Φιορεντίνα, περίεργα ψηλή η απόδοση της (πρώτης) Λουστενάου με την (τελευταία) Ριντ στην Αυστρία, χαμός στην Ολλανδία και κραταω και Εμμεν με Τβέντε και Αλκμάαρ Χ-2 στον Αγιαξ και....προσοχή στο κυριακάτικο Εξέλσιορ-Φεγενορντ! Κάποτε ήταν δορυφόρος η μικρούλα της μεγάλης, είναι ομάδες του Ρότερνταμ και αν θέλει η Φεγενορντ έχει αβάτζο να “δώσει” κάτι (ειδικά αν έχουν γκελάρει οι άλλοι το Σάββατο). Λάτσιο στο 4.20 παίζω (η Μίλαν “ταξιδεύει” ήδη στο κολασμένο ντέρμπι με την Ιντερ γιά το σεντόνι), επίσης άσος Ρομα (τα ίδια και με την Ιντερ), ενώ ρισκάρω παλι με Φράιμπουργκ στο 4.00 (θα δείξει αλλο πρόσωπο, το πιστευω). Ρισκάρω και με Βόλφσμπουργκ Χ-2 (με την αυτοκτονική Ντόρτμουντ), καλούτσικο Χ στη Γαλλια το Λοριάν-Μπρεστ, παίζω και μιά Μάλαγα απο Β' Ισπανίς στο 2.70 και έκλεισα. Οπως βλεπετε, κανένα φαβορί (από αυτες που καίγονται) δεν μπαίνει στο παιχνίδι μου.

Οι προτάσεις

Δυάδα:

Τότεναμ 1+g-g / Κόλτσεστερ over

Μονά αποδεκτά:

Μπραιτον - Εβερτον 2 (Χ)

Μιλαν - Λάτσιο 2 (Χ)

Εξελσιορ – Φεγενορντ Χ (1)

Συστημα ισοπαλιών (2-3):

Γουλβς - Αστον Βιλα Χ

Σεφιλντ - Ντέρμπι Χ

Μίντλεσμπρο - Κοβεντρι Χ

Συστημα με ζητούμενα (2-3):

Ρομα - Ιντερ 1

Εξετερ - Μορκαμ 2

Βασιλεία - Ζυριχη 2

Γράφει ο Billaras

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.