«Στο χέρι των Ελλήνων διαιτητών να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα»

Metrosport Team01 Ιουνίου 2020

Ως ευκαιρία να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα και να δώσουν τη δυνατότητα στους αξιωματούχους της διαιτησίας να τους δουν με διαφορετικό μάτι στη συνέχεια πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση των πλέι-οφ οι Έλληνες διαιτητές, σύμφωνα με τον πρώην διαιτητή Γιάννη Σταυρίδη, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον προβληματισμό που εκφράζει η πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων για τη χρησιμοποίηση Ελλήνων διαιτητών στους εναρκτήριους αγώνες των πλέι-οφ: «Είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες διαιτητές να αποδείξουν ότι δεν υπολείπονται από τους ξένους που έρχονται κατά καιρούς στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Στο χέρι τους είναι να αντιστρέψουν το κλίμα και να δηλώσουν “παρών” σε ένα Πρωτάθλημα που τα τελευταία χρόνια είναι χαμένοι. Έζησα στο εξωτερικό, προσπάθησα να κρατήσω ψηλά τη σημαία της ελληνικής διαιτησίας και λυπάμαι πολύ για το κλίμα που υπάρχει για τους Έλληνες διαιτητές. Ας ελπίσουμε ότι τα πλέι-οφ θα είναι μια καλή ευκαιρία γι’ αυτούς να αποδείξουν ότι δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται εις βάρος τους ώστε στη συνέχεια να τους δουν με διαφορετικό μάτι».

Για τους Παπαπέτρου-Σιδηρόπουλο που φέρονται ως βασικοί υποψήφιοι να διευθύνουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού: «Είναι κατά κοινή ομολογία οι καλύτεροι διαιτητές στο Πρωτάθλημα. Ως διεθνείς έπαιξαν και σε σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, χρειάζεται και τύχη σε έναν αγώνα. Δεν φτάνουν μόνο οι ικανότητες ενός διαιτητή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.