Ποινική δίωξη για πλημμελήματα στους 15 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2022

Στο πλευρό των 15 συλληφθέντων, ηλικίας 20 έως 39 ετών, από τη χθεσινή εκκένωση κατάληψης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρέθηκε πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια της πόλης, όπου ισχυρή είναι παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε σε βάρος τους δίωξη για τα εξής αδικήματα -σε βαθμό πλημμελήματος-: διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων.

Οι πρώτες τέσσερις πράξεις είναι από κοινού, ενώ οι δύο τελευταίες συνδέονται με κοντάρια και ασύρματες συσκευές που, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν μέσα στην κατάληψη και κατασχέθηκαν.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, που όπως όλοι αναμένεται να ζητήσουν αναβολή για να απολογηθούν.

Τα νεαρά άτομα συνελήφθησαν μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που έριξαν τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης χθες το πρωί στην κατάληψη του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας, που είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα ως απάντηση για τη διάλυση του στεκιού στο Βιολογικό.

efsyn.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.