Στο αρχείο οι καταγγελίες αθλητριών της ενόργανης για κακοποίηση

Metrosport Team04 Ιανουαρίου 2022

Η υπόθεση της κακοποίησης δεκάδων αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που έφτασαν ακόμα και στη σεξουαλική κακοποίηση, είχε σοκάρει το πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2021, με εισαγγελική διάταξη τέθηκε στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα.

Για την υπόθεση είχε ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν και εξετάστηκαν 28 αθλήτριες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Τα θύματα περιέγραψαν όσα έζησαν και απάντησαν στα εξαντλητικά ερωτήματα τα οποία τους τέθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για όσα κακοποιητικά βίωσαν μέσα στα προπονήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αθλήτριες στις καταγγελίες τους, τους «τραβούσαν μικρά κορίτσια από το αιδοίο για να τους δείξουν πως να κάνουν σωστά την άσκηση, άρπαζαν από τα μαλλιά αθλήτριες και τις έσερναν ενώ εκείνες έκλαιγαν ασταμάτητα, υπάρχουν καταγγελίες για υποσιτισμό μέχρι λιποθυμίας, σωματική βία με κλωτσιές και σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ αφαιρούσαν ακόμη και τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε να τραυματιστεί ο αθλητής».

Επίσης, υπήρξε και η δημόσια καταγγελία της αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, Μαρίας Παπάκου η οποία κατήγγειλε πως βίωσε σεξουαλική κακοποίηση.

Τέλος, η εισαγγελική έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας κατέληξε σε ένα 14σέλιδο πόρισμα-διάταξη στο οποίο περιγράφονται συγκεκριμένα περιστατικά από το 1985 και μέχρι σήμερα, τα οποία αφορούν διαφορετικές εποχές και φτάνουν λίγα χρόνια μετά το 2000.

Αυτά όμως εντάσσονται, όπως κρίθηκε, σε πλημμεληματική διάσταση, άρα είναι παραγεγραμμένα, λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την διάπραξή τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.