Στο «10ήμερο της φωτιάς» απέδειξε ότι αξίζει σεβασμό αλλά και στήριξη

Δημήτρης Μπούζας29 Ιανουαρίου 2023

Η θεαματική αλλαγή όχι μόνον της αγωνιστικής συμπεριφοράς, αλλά και των προοπτικών που την συνοδεύουν σταθερά πλέον, οδηγούν δικαιολογημένα σε διαφορετικές σκέψεις (με άλλους υπολογισμούς και εκτιμήσεις) που υπήρχαν πριν από λίγο καιρό, εξαιτίας των απρόσμενων οβιδιακών μεταμορφώσεων της ομάδας. 

Κόουτς και παίκτες με τις επιτυχίες τους άλλαξαν το σκηνικό, προκαλώντας ενθουσιασμό και δίνοντας με την σειρά τους αυτή την φορά «κίνητρα» στους υπεύθυνους και καθ ύλην αρμόδιους και κατά κύριο λόγο στο «μεγάλο αφεντικό», για να σκεφτούν με ποιο τρόπο θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν την εντυπωσιακή προσπάθεια τους, να κερδίσουν το μεγάλο στοίχημα μιας πετυχημένης χρονιάς. 

Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσουμε επιχειρήματα και να επικαλεστούμε τις όποιες αυτονόητες τεκμηριώσεις για κάτι πολύ απλό. Γιατί στα αλήθεια αυτό το απλό και ευκολονόητο, εμφανίζεται από μόνο του πλέον δίπλα στη μεγάλη ευκαιρία της χρονιάς, την οποία επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί με τον ιδανικότερο τρόπο ο ΠΑΟΚ

Θα προσθέσουμε της ΔΙΠΛΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ όπως αυτή διαμορφώθηκε από την εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας. Το «παρόν» και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, θεωρείται και είναι μεγάλο επίτευγμα. Και ως εκ τούτου η εκμετάλλευση των ευκαιριών που δίνει θα πρέπει να εκτιμηθεί με την δέουσα σοβαρότητα. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ακολουθήσουμε τακτική υποδείξεων. 

Όμως τη συγκεκριμένη στιγμή θεωρούμε χρέος απλά να επισημάνουμε πως είναι ολοφάνερη η ανάγκη να υπάρχει βοήθεια, ώστε ο κόουτς να ενισχυθεί έστω και περιορισμένα, έστω και συντηρητικά. Οι ελάχιστες σοβαρές εναλακτικές λύσεις που έχει στα χέρια του, δεν αρκούν. Εξανεμίζονται με τους τραυματισμούς και τις εκτίσεις ποινών από τις κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες. 

Οι μάχες που ακολουθούν είναι κρίσιμες και δύσκολες. Οι λίγες και ασύμβατες λύσεις μπορεί να στοιχίσουν. Πληροφορούμενος τη νέα μεταγραφική ενίσχυση με την απόκτηση του έμπειρου Τόμας Κεντζιόρα, έκρινα πως οι υπεύθυνοι έχουν πραγματικά σκύψει με σοβαρότητα πάνω από το συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας άλλη μία λύση μετά τον Τάισον στον Λουτσέσκου.

Παρεμπιπτόντως θέμα προκύπτει και με την συνεχιζόμενη απαράδεκτη συμπεριφορά των συνδρομητικών καναλιών. Η COSMOTE TV ξεπερνώντας κατά πολύ τη NOVA στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό εξετράπη και εξετέθη, αποτολμώντας να καλύψει τα ακάλυπτα, αποσιωπώντας και παραπλανώντας κατά περίσταση τους ανυποψίαστους και καλόπιστους τηλεθεατές της. Αλήθεια τόσο πολύ ακριβά κοστίζει το γεγονός ότι η μία από τις δύο ομάδες θεωρείται πελάτης πολύτιμος;

ΥΓ1: Βασίλης Γιαννόπουλος (κατά δήλωση του φίλος του ΠΑΟΚ): «Έχετε πολύ δίκιο να αναφέρεστε στην περίπτωση της συμπεριφοράς συγκεκριμένων δημοσιογράφων απέναντι στον Ολιβέιρα. «Κεφαλοκυνηγοί» πάντοτε υπήρχαν στην ομάδα μας και άλλοι ποδοσφαιριστές ήταν θύματα τους. Να είστε σίγουροι ότι δεν περνάνε απαρατήρητοι».

ΥΓ2: Χρήστος Καραβασίλης (κατά δήλωση του ουδέτερος ποδοσφαιρόφιλος): «Το θέμα Μαντσίνι από την αρχή μέχρι το φινάλε του, μυρίζει πολύ άσχημα. Συμμετοχή στην κοροϊδία του κόσμου του Άρη έχουν αρκετοί. Το κακό είναι ότι την πληρώνει ακριβά η ομάδα και όχι κάποιοι άλλοι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.