Στίβος: Άκυρο το βρετανικό ρεκόρ αθλήτριας λόγω λάθους των διοργανωτών!

Metrosport Team20 Οκτωβρίου 2022

Στράφι φαίνεται να πήγε η τεράστια προσπάθεια της Έλις ΜακΚόλγκαν, η οποία μπορεί να νόμιζε πως έσπασε το βρετανικό αλλά και προσωπικό της ευρωπαϊκό ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα με την επίδοσή της στο Great Scottish Run, όμως λόγω λάθους των διοργανωτών δεν θα μετρήσει.

Συγκεκριμένα, από την διαδρομή η οποία θεωρητικά έπρεπε να είναι 10 χιλιομέτρα, έλειπαν 149 μέτρα και έτσι τα 30 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε η Σκωτσέζα αθλήτρια για να τερματίσει δεν θα μετρηθούν ως επίδοση στα 10χλμ στερώντας της ένα ρεκόρ που όλα έδειχναν πως έσπασε.

«Ηταν ένα ανθρώπινο λάθος. Ενα μέρος της διαδρομής δεν καθορίστηκε σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα σχέδια. Αυτό επηρέασε και τον αγώνα του ημιμαραθωνίου, αλλά η κούρσα ήταν έγκυρη. Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που αυτό συνέβη στα 10k, σε μια απίστευτα θετική επιστροφή του Great Scottish Run μετά την πανδημία. Ήρθαμε απευθείας σε επαφή με την αθλήτρια για να ζητήσουμε συγγνώμη» ανέφεραν οι διοργανωτές.

Εντωμεταξύ, η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει ξανακάνει αντίστοιχο λάθος το 2016, όταν οι διοργανωτές και πάλι δεν είχαν μετρήσει σωστά την απόσταση η οποία όπως και φέτος ήταν συντομότερη κατά 150 μέτρα κάτι που όπως είναι λογικό είχε δημιουργήσει εκνευρισμό στους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.