Στις ηλίθιες «πράσινες» επικοινωνιακές ψευτομαγκιές, απάντηση του ΠΑΟΚ είναι μόνο μία: «Εμείς παίζουμε μπάλα»...

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Φεβρουαρίου 2024

Eίτε το θέλει ο Παναθηναϊκός είτε όχι, οι τέσσερις αγώνες του με τον ΠΑΟΚ, σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, θα κριθούν πάνω στο χόρτο. Με την μπάλα που θα παίξουν οι δύο ομάδες. Ούτε με τα εξώδικα, ούτε με τις ανακοινώσεις, ούτε με διάφορες άλλες ηλίθιες επικοινωνιακές ψευτομαγκιές.

Σε μια εποχή που οι Αλαφούζος, ενώ η ομάδα του είναι πρώτη, αλλάζει τον προπονητή και μετά φέρνει στις μεταγραφές όποιον παίκτη μπορεί για να την ενισχύσει, ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας, παίρνει έναν μόνο παίκτη που απολύτως τον χρειάζεται, ανανεώνει το συμβόλαιο του δικού του προπονητή και δύο παικτών του που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δείχνει ότι είναι η καλύτερη ομάδα, όπως παραδέχονται οι πάντες, ακόμη και οπαδοί των ίδιων των ανταγωνιστών της.

Ο “άχρηστος” ο Γιοβάνοβιτς δεν μπορούσε να πάρει ντέρμπι και φαινόταν ότι δεν θα πάρει ούτε φέτος τίτλο. Έτσι σκέφτηκε ο Αλαφούζος και τον “έστειλε”. Ο Τερίμ έχει ήδη παίξει τέσσερα ντέρμπι και δεν κέρδισε κανένα, ενώ ο Παναθηναϊκός, από πρώτος που ήταν όταν τον ανέλαβε, κύλησε τρίτος. Πώς να μη βρίσκεται σε απόγνωση και πανικό ο... νηστικός που ονειρεύεται καρβέλια;

Και πώς να μη τα έχουν βάλει μαζί του οι νοήμονες Παναθηναϊκοί; Πώς να μη κατηγορούν τον Αλαφούζο για το μπάχαλο που προκάλεσε στην ομάδα τους στα καλά καθούμενα; Οι “αλχημείες” του Τούρκου δεν αρέσουν σε κανέναν και, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να συγχωρήσει τον Αλαφούζο για τη δική του φαεινή ιδέα να διώξει (και τόσο άγαρμπα) τον Γιοβάνοβιτς.

Εν ολίγοις, στον Παναθηναϊκό είναι όλοι “μια ωραία ατμόσφαιρα” και τα ντέρμπι που τον περιμένουν είναι πολλά. Αλλά δεν είναι μόνο τα ντέρμπι. Είναι και κάθε άλλος αγώνας που έχει να δώσει από εδώ και πέρα ο Παναθηναϊκός με ένα σωρό ζητήματα συνοχής εξ αιτίας των “πειραμάτων” του Τερίμ. Ήδη λίγο έλειψε να αποκλειστεί στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο και σίγουρα θα αποκλειόταν αν ο Ατρόμητος στον αγώνα ρεβάνς δεν... φοβόταν να προκριθεί και δεν έκανε ό,τι μπορούσε για να χαρίσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό.

Είναι ολοφάνερη η σαστιμάρα του Αλαφούζου, είναι ξεκάθαρος ο λόγος της γελοίας επίθεσής του κατά του Λουτσέσκου με το εξώδικό, αλλά όλα αυτά αποτελούν προβλήματα αποκλειστικά του Παναθηναϊκού και όχι του ΠΑΟΚ. Οι του επίσημου ΠΑΟΚ περνούν το σωστό μήνυμα, που εκφράζει και την κοινή λογική: “Εμείς τη δουλειά μας. Δεν ασχολούμαστε μ' αυτή τη σαχλαμάρα και προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να νιώσουν όλοι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Δυο φορές, μία στο Κύπελλο και μία στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος, θα γεμίσουν την Τούμπα για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Ένα μόνο οφείλουν να σκεφτούν για να σταθμίσουν τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους στις κερκίδες: Το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Είπαμε: Αυτά τα ματς, όπως και όλα φυσικά, πρέπει να κριθούν μόνο πάνω στο χόρτο με την μπάλα που θα παίξουν οι ομάδες. Τις μπανανόφλουδες ας τις πατήσουν οι ίδιοι που τις ρίχνουν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.