Στις 6 Ιανουαρίου η Μάχη των Φιλίππων για τον Πρόεδρο Τράμπ;

Αλέξανδρος Τσίγγος04 Δεκεμβρίου 2020

Του Αλέξανδρου Τσίγγου 

΄Όσο οι νομικές προσφυγές των Ρεπουμπλικάνων συναντούν τον τοίχο και από την άλλη εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, μάρτυρες έχουν δώσει ένορκες δηλώσεις ότι υπήρξε παραβίαση της ψηφοφορίας, ο γερουσιαστής Mo Brooks (R-AL), δήλωσε,

«Σύμφωνα με το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και το δίκαιο των ΗΠΑ, αυτό είναι το καθήκον και το καθήκον των εκλεγμένων αξιωματούχων», δήλωσε ο Μπρουκς. στους δημοσιογράφους την Τετάρτη, και ότι θα αμφισβητήσει την ψηφοφορία του κολέγιου των Εκλεκτόρων, αν έχουν επιλέξει τον Τζοε Μπάϊτεν»

Στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν το Κογκρέσο συγκεντρώνεται για να πιστοποιήσει εάν, στην πραγματικότητα, ο αριθμός των ψήφων ισχύει όπως και για την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν έχει τη νόμιμη εξουσία να καθορίσει εάν θα αποδεχτεί ή να απορρίψει ποιοι θα είναι οι Εκλέκτορες που ορίζει η κάθε Πολιτεία. Αυτό είναι χρέος του Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι ο τελικός κριτής για το αν θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την επιλογή του κολέγιού των Εκλεκτόρων ποιος θα είναι ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών."

Το Νομοθετικό Τμήμα - η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και η Γερουσία των ΗΠΑ - έχουν την εξουσία να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα Εκλεκτόρων. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, τουλάχιστον ένα μέλος και από τα δύο σώματα, Γερουσία και Αντιπροσώπων, που θα αμφισβητήσει τα αποτελέσματα «προκειμένου να επιβάλει τη συζήτηση επί του θέματος».

Ενώ ο Μπρουκς μπορεί πράγματι να βρει σύμμαχο στη Γερουσία των ΗΠΑ, οι πιθανότητες να βρεθούν αρκετά μέλη του Κογκρέσου αρκετά σίγουροι για να διακινδυνεύσουν το πολιτικό μέλλον τους για να κάνουν ό, τι είναι σωστό για τον αμερικανικό λαό είναι ελάχιστα από όλους τους λογαριασμούς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.