Στις 10 Top ακαδημίες της Ευρώπης και πρώτος στην Ελλάδα

Γιώργος Καστάνης13 Νοεμβρίου 2022

Αν υπάρχει κάτι το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα στον ΠΑΟΚ, αυτό δεν είναι άλλο από την σταδιακή αξιοποίηση των νέων παιδιών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που είναι ικανότατοι, εξελίξιμοι και εφόσον υπάρξει εμπιστοσύνη, θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας για τα επόμενα χρόνια.

Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως, είναι να μην πωληθούν. Να αποτελέσουν την “ραχοκοκαλιά” της ομάδας. Και να γίνουν βασικά μέλη της. Παίκτες όπως ο Λύρατζης (καθιερώθηκε πριν από ένα χρόνο στην πρώτη ομάδα), ο Τσαούσης, ο Κουλιεράκης, ο Κωνσταντέλιας (που έθελξε με την εμφάνισή του στην Νίκαια), ο Γκορντεζιάνι, ο Ταλιχμανίδης, ο Μπαλωμένος, ο Παναγιώτου αποτελούν το παρών και το μέλλον της ομάδας. Όλοι αυτοί που αναφέραμε, θεωρούνται μέλη της επαγγελματικής ομάδας. Ορισμένοι δεν έχουν αγωνιστεί σε επίσημα ματς, όμως έχουν προοπτικές να τους δοθεί η ευκαιρία. Σε αυτούς, προσθέστε τουλάχιστον τους Κούτσια και Τσιγγάρα που δόθηκαν δανεικοί και θα επιστρέψουν.

Δεν είναι οι μόνοι, ακολουθεί μία φουρνιά χαρισματικών παικτών. Αυτή την στιγμή, η ακαδημία του ΠΑΟΚ που παράγει παίκτες, δίχως υπερβολή συμπεριλαμβάνεται στο Top 10 της Ευρώπης. Είναι με διαφορά η καλύτερη στην Ελλάδα. Είδατε μήπως κάποια άλλη ελληνική ομάδα να αναδεικνύει τα τελευταία χρόνια, τόσους πολλούς νεαρούς παίκτες; Μόνο ο ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για το μέλλον. Αρκεί βεβαίως, όλοι αυτοί, να αποτελέσουν την ραχοκοκαλιά της ομάδας για να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις.

Τρελά έσοδα που αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ

Αν θέλετε να δούμε το όλο θέμα και σε επίπεδο εσόδων για την ΠΑΕ και κυρίως τον Σαββίδη που αποφάσισε να επενδύσει στις ακαδημίες, σκεφτείτε και το εξής απλό: Τα τελευταία χρόνια, από τις πωλήσεις νεαρών παικτών που αναδείχθηκαν από τα τμήματα υποδομής, τα έσοδα ανέρχονται στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε για ένα απίστευτο ποσό. Με λίγα λόγια, με αυτό το ποσό, καλύπτονται οι δαπάνες που έγιναν για τα τμήματα υποδομής, την τελευταία δεκαετία. Η πιο ακριβή πώληση ήταν του Τζόλη στην Νόριτς με 11 εκατομμύρια. Όμως, είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν από εδώ και πέρα οι νέοι. Για να φέρουν τίτλους στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.