Στηρίξτε τον θερμά και συνειδητά γιατί είναι μαχητής και το... αξίζει

Δημήτρης Μπούζας24 Ιουνίου 2022

Ο Θανάσης Χατζόπουλος για μια ακόμη χρονιά στα πολύ βαθιά και δύσκολα. Επίμονος αγωνιστής, καλεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ «να βάλει πλάτη».

Δεν τον γνωρίζω και δεν έχω ανταλλάξει ούτε μια απλή καλημέρα μαζί του. Ομως από την πρώτη στιγμή με εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο πέρασε το μήνυμα του, που αφορούσε μονοδιάστατα την οικονομική εξυγίανση του μπασκετικού ΠΑΟΚ και αν βοηθούσε ο Θεός και την αγωνιστική του Ανάσταση. Η αμεσότητα και η ευθύτητα του λόγου του και της συμπεριφοράς του, έδιναν αυτόματα την εντύπωση να τον πιστέψεις και να τον βοηθήσεις σε αυτή την επίπονη αλλά και μεγαλόπνοη προσπάθεια του. 

Δεν ήταν λίγοι οι παλιοί ΠΑΟΚτσήδες, παιδιά της κερκίδας, αλλά και επώνυμοι φίλοι του δικέφαλου, που έδειξαν προθυμία να τον βοηθήσουν. Η πρώτη χρονιά κύλησε εντυπωσιακά θετικά, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. Με τη δεύτερη όμως να «στραβώνει» αγωνιστικά και να συμπαρασύρει την άριστη ψυχολογία που υπήρχε. Πολύ πίστεψαν ότι το «εγχείρημα Χατζόπουλου» μετά από το στραβοπάτημα θα έκλεινε οριστικά τον κύκλο του. Απογοητευμένος ο ηγέτης που ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο της αναγέννησης, ίσως κάποια στιγμή και δικαιολογημένα να λύγισε. 

Ομως πολύ σύντομα αυτή η φλόγα που έκρυβε μέσα του και τον οδήγησε στην αρχική του απόφαση και τρεμόσβηνε, ξαναφούντωσε και ο ψυχισμός αναζωπυρώθηκε. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος ο Χατζόπουλος να πάρει την απόφαση να συνεχίσει. Στο χέρι του κόσμου του ΠΑΟΚ είναι να του δώσει δύναμη για να ολοκληρώσει ότι είχε σαν όραμα. Αξίζει να τον στηρίξει συνειδητά και θερμά, γιατί είναι ένας επίμονος μαχητής που κρατάει όρθιες όλες τις ελπίδες, ώστε το τρένο του ΠΑΟΚτσήδικου μπάσκετ να ξαναμπεί στις ράγες του.

Και μια και αναφερόμαστε στο ελληνικό μπάσκετ και όσα συμβαίνουν σε αυτό (παρόμοιος ο βούρκος και το σκοτάδι όπως και στο ποδόσφαιρο) σας παραθέτω ένα μικρό ρεπορτάζ που αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΚ, κυρίου Λιόλιου. Διαβάστε τι είπε ο κύριος πρόεδρος: «Πάρθηκε μια απόφαση από τον ΕΣΑΚΕ όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις. Γράφτηκαν πολλά, είχα πει ότι δεν απαντώ γιατί τηρώ την ρήτρα εμπιστευτικότητας. 

Στις 14-3 έγινε μία Γενική Συνέλευση στην οποία τα μέλη του ΕΣΑΚΕ συμφώνησαν ομόφωνα ότι θα διορθώσουν τα κακώς κείμενα για να φτιάξουν μια διαδικασία προαδειοδότησης, με συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Οι δύο βασικές αρχές ήταν ότι μια ομάδα πρέπει να έχει παρουσιάσει ένα ελάχιστο εγγυημένο ποσό στο ταμείο της, της τάξεως των 800 χιλιάδων ευρώ. Αυτά πρέπει να αποδεικνύονται. Αποφάσισαν να προτείνουν την επιτροπή, τα άτομα, τη διαδικασία. Στις 19-1 με πρωτοβουλία δική μου, μιλήσαμε με όλες τις ομάδες και ήταν όλοι ενθουσιασμένοι. Έλεγαν πάμε σε κάθαρση, είπα ότι θα βοηθήσω σαν ΕΟΚ και πρόσθεσε ο κύριος Λιόλιος: Τις ομάδες που χρωστούν να τις βοηθήσουμε, όχι να τις αποκεφαλίσουμε. 

Έχουμε παγκόσμια πρωτιά στο θέμα από τη ΦΙΜΠΑ. Ξεφτιλιζόμαστε στο εξωτερικό σαν χώρα. Συμφώνησαν οι ομάδες σε όλα, σε ημερομηνίες, σε ποινές και λοιπά. Η ΦΙΜΠΑ ήταν σε συνεχή επικοινωνία μαζί μας. Εγγυηθήκαμε εμείς ότι αν δεν τηρηθούν αυτά, θα γίνει ανάκληση δελτίων παικτών. Από την άλλη, υπήρχε η ΑΕΚ η οποία δεν πήγαινε στη ΦΙΜΠΑ. Τους λέγαμε ελάτε να βοηθήσουμε, δεν ήρθαν ποτέ. Ρωτούσαμε τη ΦΙΜΠΑ για την κατάσταση της: Μέχρι τις 30 του μήνα είχε 21 BAN, κανένα διακανονισμένο». Αυτά είπε ο κύριος πρόεδρος ενώ στην ΑΕΚ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στο μπάσκετ υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις! Εκείνο βέβαια που έκανε μεγάλη εντύπωση, είναι ότι στην ΕΟΚ έφτιαξαν μια επιτροπή για να ελέγχουν τον εαυτό τους και παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι αποφάσισαν, οι ίδιοι δεν μπόρεσαν ούτε να αυτοαδειοδοτηθούν! Τα 21 ΒΑΝ της ΑΕΚ από μόνα τους λένε πολλά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.