Στηρίξτε τον, γιατί αξίζει τον κόπο, ο Ζαμπά «απαγορεύεται να χαθεί»

Δημήτρης Μπούζας18 Νοεμβρίου 2020

Η περίπτωση του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Αναντίρρητα προικισμένος με εξαιρετικά ποιοτικά στοιχεία, σε ιδανική ηλικία και με ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα καριέρας, ήρθε στον ΠΑΟΚ συνοδευόμενος με τις καλύτερες συστάσεις. Για την απόκτηση του ο Ιβάν δεν δίστασε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, κλείνοντας το δρόμο σε άλλους υποψήφιους που ήθελαν να τον εντάξουν στο ρόστερ των ομάδων τους. 

Ο Λέο Ζαμπά με το καλημέρα φρόντισε να δικαιώσει και τον Ιβάν, αλλά και όλους όσους τον είχαν συμπεριλάβει βάση των προσόντων του, στη λίστα των νέων ελπιδοφόρων νεαρών παικτών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο αυτή η «δικαίωση» και η «επιβεβαίωση» κάποια στιγμή ράγισαν. Το...«κακό» ξεκίνησε από τους τραυματισμούς του που συνοδεύτηκαν στη συνέχεια με κάποια πειθαρχικά παραπτώματα τα περισσότερα από τα οποία ήταν ήσσονος σημασίας. Και τα οποία όμως προστιθέμενα και σε βάθος χρόνου, προκάλεσαν ένα «κενό» και μια «διάσταση» στη σύνδεση του με την κανονικότητα της ομάδας. 

Σιγά – σιγά και χωρίς να το αντιλαμβάνονται ο Λεό απομακρυνόταν από την κοινή πορεία και οι όποιες περιστασιακές επιστροφές του, δεν είχαν σταθερότητα και διάρκεια. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έδειχνε ξεκάθαρα πως δεν μπορούσε να ξεπεράσει όλη αυτήν την συγκεχυμένη κατάσταση και την κακή ψυχολογία που προκαλούσε στον ίδιο. Η «απομάκρυνση» του τον πλήγωνε και τον αποσταθεροποιούσε. Με όλα αυτά λοιπόν έχασε πολύ (και πολύτιμο) χρόνο, με συνέπεια να δυσκολεύεται να βοηθήσει και τον εαυτό του αλλά και όσους θέλουν (αν υπάρχουν) να τον βοηθήσουν ώστε να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχίσει από εκεί που τόσο απρόοπτα και άδικα σταμάτησε. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζαμπά διαισθανόμενος ότι αυτή η αυτοκαταστροφική εξέλιξη θα έχει μοιραία αποτελέσματα, αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο της, αλλάζοντας συμπεριφορές και προσεγγίσεις. Επιθυμεί όσο τίποτε άλλο την επιστροφή του και είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει απαρέγκλιτα και μονόδρομα ότι πιστεύει και ότι φαίνεται να είναι το σωστό για να πετύχει το συγκεκριμένο σκοπό του. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θεωρώ ότι παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτή την «μεταστροφή» και επίσης πιστεύω ότι θα κινηθούν διακριτικά αλλά και ουσιαστικά προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Η οποία δεν είναι άλλη, από το να συμπαρασταθούν όπως το επιβάλλουν οι περιστάσεις στον παίκτη. Όπως δηλαδή επιβάλλεται να γίνει σε ένα κλαμπ του επιπέδου του ΠΑΟΚ το οποίο εξυπακούεται ότι διαθέτει στελέχη εξειδικευμένα και κατάλληλα να δίνουν λύσεις σε παρόμοιες περιπτώσεις. Έμπειρος προπονητής που είχα συζήτηση μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα μου είπε χαρακτηριστικά το εξής: «Παίκτες της αξίας, του ταλέντου και των προοπτικών του Ζαμπά απαγορεύεται να χάνονται». Ελπίζουμε κι ευχόμαστε κάποια στιγμή να ξαναδούμε τον θυελλώδη μπουκαδόρο που με το εντυπωσιακό ξεκίνημα του, προκάλεσε εκρήξεις ενθουσιασμού στη θρυλική Τούμπα.

ΥΓ: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο Αλέξης Κούγιας κατακεραύνωσε τον προπονητή της Εθνικής για την περίπτωση της μη τακτικής χρησιμοποίησης του Φορτούνη! Κάτι όμως που δεν τόλμησε να το κάνει, διαπιστώνοντας εδώ και καιρό τη συμπεριφορά του Μαρτίνς απέναντι στον ίδιο παίκτη. Εσείς έχετε καμιά εξήγηση για αυτό; Μάλλον θα έχετε...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.