Στηρίξτε εαυτούς κι άλλήλους, κάντε μεταγραφές...

Αρις Νικολάκης01 Οκτωβρίου 2020

Πόσο δίκιο είχε κι έχει ακόμη, ο Ίβιτσα Όσιμ; Πόρνη η μπάλα πούλησε τον ΠΑΟΚ στο 0-1. Το σοκ ήταν βαθύ. Τσάκισε την ψυχολογία του ΠΑΟΚ. Βυθίστηκε στα έγκατα της γης. Αν και αναδύθηκε τάχιστα με το 1-1… Δεν υπήρχε το καθαρό μυαλό. Δεν καλύφθηκε η θέση του Βαρέλα (καλώς ρίσκαρε με την αλλαγή του ο Φερέιρα… Από τα μαλλιά του πιάστηκε πνιγμένος ων). Κι έγινε το 1-2. Έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε με το άγγιγμα του ονείρου...

Το κακό είναι ο αποκλεισμός. Το χειρότερο είναι η τζάμπα θυσία στον βωμό της πρόκρισης τεσσάρων βαθμών στο Πρωτάθλημα. Και στόχος πλέον, είναι η αποφυγή του χείριστου. Της εκτροπής από την τροχιά του τίτλου!

Ήταν καλός ο ΠΑΟΚ και χθες κόντρα στην Κράσνονταρ αλλά… Και χθες, έκανε σοβαρά ατομικά λάθη. Με αποκορύφωμα το αυτογκόλ του Μιχαηλίδη. Α ρε, Όσιμ… Α ρε, Όσιμ!

Προκλήθηκαν απορίες με την επιμονή του Φερέιρα και στον δεύτερο αγώνα της τακτικής του πρώτου με τους τρεις κοντούς και γρήγορους φορ. Φάνηκε διαβασμένη η Κράσνονταρ. Είχε λύσεις. Ασκήθηκε πίεση φυσικά, από τον ΠΑΟΚ αλλά το γκολ δεν ήρθε. Κι όταν ήρθε ήταν μάλλον, αργά.

Γι αυτό δεν φταίει ο Φερέιρα. Οι παίκτες φταίνε… Οι τσαπατσούληδες στην τελική προσπάθεια παίκτες. Αυτοί στέρησαν κι από την ομάδα τους κι από τους εαυτούς τους πακτωλό χρήματος και δόξας. Ας πρόσεχαν. Έφτασαν στην βρύση. Έμειναν με την δίψα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να λέμε όμως, και των στραβών το δίκιο… Ξεδίψασαν εφέτος, με το Γιουρόπα Λιγκ. Μένουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Μπαίνουν χρήματα στην ΠΑΕ. Ελάχιστα μπροστά στα πλείστα όσα του Τσάμπιονς Λιγκ. Γίνεται πιο μάγκας ο – σαφώς τυχερότερος - Ολυμπιακός με τον πακτωλό χρήματος στα ταμεία του. Κι η ζωή για τον ΠΑΟΚ συνεχίζεται.

Δεν τραβά την ανηφόρα εφέτος, συγκριτικά με πέρυσι. Ήταν αρχή της κατηφόρας. Έχασε την ευκαιρία κι επειδή δεν είχε στάλα ρέντας μετά τους θριάμβους με Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Έκανε κι ένα βουνό ατομικά λάθη. Έκανε φυσικά, λάθη κι ο προπονητής το. Σοβαρά λάθη. Τα πλήρωσε όλα ο ΠΑΟΚ και δη ακριβά…

Και τρέχει τώρα, να προλάβει στο Πρωτάθλημα. Εκεί όπου ο Πορτογάλος προπονητής – του οποίου τα εύσημα για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ δεν… σκιάζονται - έκανε τα περισσότερα και τραγικότερα λάθη. Έτσι απομένει, να δούμε πόσο θα στηρίξουν και πρέπει, να το πράξουν προπονητές και παίκτες αυτούς κι αλλήλους. Και πόσο θα τους στηρίξει η ΠΑΕ.

Είναι ηλίου φαεινότερο πλέον, πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται στήριξη, ήτοι μεταγραφές…

Ως εκ τούτου το μήνυμα είναι: Στηρίξτε εαυτούς κι αλλήλους. Κάντε μεταγραφές για στήριξη. Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί, να προχωρήσει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.