Στήριξη στα δημοτικά, προς «λουκέτο» τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2020

Με 10 εκ. ευρώ στηρίζει τα δημοτικά ΚΔΑΠ η Κυβέρνηση, αφήνοντας εκτός τα ιδιωτικά.
Διαφορετικά αντιμετωπίζει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών η Κυβέρνηση. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το γεγονός πως 65.000 παιδιά έμειναν εκτός ΚΔΑΠ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προσπάθησε να περιορίσει τις αντιδράσεις. Μιλώντας στον ANT1 εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με σκοπό να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση σε οποιοδήποτε Δήμο της χώρας. 

Για τους εργαζομένους και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΔΑΠ ο υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά, δεν έλαβε κανένα μέτρο στήριξης με αρκετούς ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ ανά την Ελλάδα να εκφράζουν φόβους ανοικτά ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με «λουκέτο», ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Εδώ βέβαια τίθεται και ένα ερώτημα γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει μόνο τα δημοτικά ΚΔΑΠ και όχι τα ιδιωτικά. Μήπως εκεί είναι πιο εύκολο να ικανοποιηθούν τυχόν αιτήματα ψηφοφόρων κάτι που δεν είναι εφικτό με τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ; Ή μήπως η κυβέρνηση απλά αδιαφορεί;

Εκτός όμως από τη μονομερή στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης εδώ τίθεται και ένα ακόμη ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Τα ΚΔΑΠ των Δήμων δεν επαρκούν να απορροφήσουν όλα τα παιδιά και τις μητέρες με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτές να μείνουν εκτός ΚΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι έχουν τα απαιτούμενα μόρια. Με λίγα λόγια ακόμη και η εκ των υστέρων παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κατά τα άλλη φιλελεύθερη κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να στηρίξει την αγορά, δίνει τη χαριστική βολή σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του ιδιωτικού τομέα.

ΠΗΓΗ: documentonews.gr

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.