Στήριξη με πράξεις, όχι με λόγια: Η Ελληνικός Χρυσός δείχνει το δρόμο!

Metrosport Team08 Μαΐου 2020

Είναι μέρες ευθύνης και προσφοράς. Των πολιτών ακολουθώντας τους κανόνες της καραντίνας, των εχόντων τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερα. Πώς; Στηρίζοντας τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, το εθνικό σύστημα υγείας, τους γιατρούς και τους νοσοκόμους που τα βάζουν καθημερινά με τον κορωνοϊό. Και θα τον νικήσουν...

Η Ελληνικός Χρυσός επέλεξε να συνδράμει στην εθνική προσπάθεια με στοχευμένες ενέργειες. Υποστηρίζοντας το υγειονομικό έργο στο Δήμο Αριστοτέλη και τη ΒΑ Χαλκιδική όπου δραστηριοποιείται και ενισχύοντας το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα. Οι πράξεις μιλάνε πολύ καλύτερα από τα λόγια...

Η Ελλάδα υστερεί έναντι των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύγκριση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Των συνολικών κλινών που υπάρχουν αλλά και του ιατρικού τους εξοπλισμού.

Γι' αυτό το λόγο η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε στη δωρέα μιας ψηφιακής φορητής ακτινολογικής μονάδας αξίας €55.000 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, που θα καλύψει τις άμεσες ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Άλλωστε αυτό το νοσοκομείο αποτελεί το βασικό κέντρο αντιμετώπισης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Κομβική επίσης η δωρέα 6 φορητών παρακλίνιων αναπνευστήρων αξίας €51.300 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Και επειδή τη... μάχη στην πρώτη γραμμή τη δίνουν οι «στρατιώτες», νοσοκόμοι και γιατροί, η Ελληνικός Χρυσός προχώρησε στην αγορά και στη διάθεση στο Υπουργείο Υγείας 1.000 προστατευτικών ασπίδων προσώπου για τα νοσοκομεία ΓΝΧ Πολυγύρου και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί προηγμένο εξοπλισμό που κατασκευάστηκε με την καινοτόμο μέθοδο της τρισδιάστατης εκτύπωσης (3D printing) και προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλές όταν καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ασθενείς. Γι' αυτό και αποφασίστηκε να γίνει δωρεά 1.000 ολόσωμων προστατευτικών φορμών στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε δωρεά για την ατομική προστασία των στελεχών της καθώς και αυτά έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της τήρησης της τάξης και των μέτρων της καραντίνας.

Χρηματική ενίσχυση

Η Ελληνικός Χρυσός επέλεξε να ενισχύσει και οικονομικά φορείς, δομές και Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες που έχουν την εξειδικευμένη γνώση να βοηθήσουν το μέγιστο όπου χρειάζεται.

Στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας μέσω του ειδικού λογαριασμού του Υπουργείου Υγείας, η Ελληνικός Χρυσός προσφέρει 20.000 ευρώ με σκοπό την ενίσχυση του έργου της εισαγωγής στην Ελλάδα αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας αναγκαίων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

10.000 ευρώ δόθηκαν στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής για τη στήριξη των δομών υγείας στην Θεσσαλονίκη και κυρίως στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπανικολάου.

Άλλα €10.000 προσφέρονται στη μη κερδοσκοπική εταιρεία Συμμαχία για την Ελλάδα, που συγκεντρώσει πόρους για την ενίσχυση του εξοπλισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δίπλα στην τοπική κοινωνία

Η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη αποτελούσε πάντα προτεραιότητα για την Ελληνικός Χρυσός και το αποδεικνύουν τα έργα της τα τελευταία χρόνια. Η έμπρακτη προσφορά, αυτή τη δύσκολη περίοδο, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Για τις απολυμάνσεις όλων των σχολείων του Δήμου και άλλων δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, όπως ΚΕΠ, Πυροσβεστική και γυμναστήρια χορηγήθηκαν 10.000 ευρώ.

10.000 ευρώ θα λάβει και η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση του Δήμου Αριστοτέλη «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ», που υλοποιεί την διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου και λειτουργεί τα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι».

Μέρος του ποσού αυτού θα διατεθεί, επιπλέον, για τον εφοδιασμό των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Αριστοτέλη με εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Παράλληλα ενισχύθηκε το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας μέσω υπηρεσιών γενικού ιατρού, το οποίο ήδη προσφέρεται από την Ελληνικός Χρυσός στους κάτοικους των τοπικών κοινοτήτων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.