Στην Τρίπολη… έπαθε, το θέμα είναι να έμαθε

Γιώργος Στράντζαλης31 Ιανουαρίου 2021

Το 1-0 εξελισσόταν σε μία βολική κατάσταση για τον Αρη, είτε περιορίζοντας τον εκάστοτε αντίπαλό του είτε έχοντας και λίγη δόση τύχης, η οποία πάντα χρειάζεται στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν αμφισβητεί τη σοβαρότητα της ομάδας στα παιχνίδια που έπαιρνε προβάδισμα, ή την σωστή διαχείριση από προπονητή και παίκτες σε αυτά. Δεν γίνεται όμως να παίζεις παρατεταμένα με τη φωτιά και κάποια στιγμή να μην καείς. 

Σε παιχνίδια όπως με Απόλλωνα Σμύρνης, Λάρισα και το χθεσινό πρώτο ημίχρονο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, ο Αρης έκανε ακριβώς αυτό. Ήταν κυρίαρχος, βρήκε το πρώτο γκολ μετουσιώνοντας το καλό του διάστημα σε προβάδισμα, αλλά πάλι δεν αξιοποίησε τις υπόλοιπες ευκαιρίες που δημιούργησε (πριν και μετά το 1-0) για να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη. Κι αν κόντρα στον Απόλλωνα ή τη Λάρισα -δύο ομάδες ελλιπείς ποιοτικά και με προβληματικές εμφανίσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του φετινού Πρωταθλήματος - ο Αρης δεν πλήρωσε την αναποτελεσματικότητα του, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την δεύτερη πιο φορμαρισμένη ομάδα του Πρωταθλήματος (πίσω από τον Παναθηναϊκό), την… έπαθε.

Φάνηκε ότι δεν έμαθε, γιατί κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό. Το να χάσει δηλαδή ένα παιχνίδι που ομολογουμένως στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να είναι δικό του. Λίγο οι αλλαγές του Ράσταβατς στο β΄ ημίχρονο, λίγο η καθίζηση των Κιτρινόμαυρων, που φάνηκε να επαναπαύονται στο προβάδισμα που πήραν, μα πολύ περισσότερο τα φθηνά ατομικά λάθη στα δύο γκολ, με τον Μπεναλουάν να φέρει μεγάλη ευθύνη και στα δύο, έφεραν την πρώτη ήττα του Αρη σε παιχνίδια που ανοίγει το σκορ. Δεν θέλω να γίνω μετά Χριστόν προφήτης, αλλά πιστεύω ότι με τον Δεληζήση στην άμυνα τέτοιες φάσεις εύκολα ή δύσκολα θα “καθάριζαν”, ακόμα και με τον Κουέστα στο τέρμα. Διότι Σιαμπάνης και Μπουσέ φάνηκε ότι δεν έχουν το ψηλό παιχνίδι του Ισπανού.

Το χθεσινό παιχνίδι στην Τρίπολη ήταν άλλο ένα εκτός έδρας ματς που στο πρώτο ημίχρονο ο Αρης αδικεί τον εαυτό του. Ματς για 0-2 το άφησε ανοικτό και έδωσε το δικαίωμα, με την προβληματική του εικόνα στο β’ ημίχρονο, στον Αστέρα της μίας φάσης στα πρώτα 45 λεπτά(!) και με μικρό διάστημα καλής απόδοσης συνολικά να πάρει το παιχνίδι. Αν δεν πάθεις, όμως, δεν θα μάθεις και προϊόντος του χρόνου και των αγώνων που ακολουθούν θα δούμε τελικά εάν ο Αρης έπαθε και έμαθε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.