Στην προεπιλογή της Εθνικής για το ματς με Μ. Βρετανία ο Ντόρσεϊ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Metrosport Team21 Ιουνίου 2022

Μπορεί στον ορίζοντα να υπάρχει το EuroBasket, αλλά νωρίτερα από αυτό η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει να αγωνιστεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Δημήτρη Ιτούδη να κάθεται πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας στο παιχνίδι με τη Μεγάλη Βρετανία (30/6).

Ο Έλληνας τεχνικός έκανε γνωστές τις κλήσεις των 24 παικτών, από τις οποίες θα προκύψει αργότερα η τελική σύνθεση της "γαλανόλευκης". Από τα ονόματα που ξεχωρίσανε ήταν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ενώ στην 24άδα συμπεριλήφθηκε και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ, το νέο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά οι 24 παίκτες: Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Καββαδάς, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Γκίκας, Κώστας Αντετοκούνμπο, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Μουράτος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Δημήτρης Μωραϊτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Νίκος Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννη Κουζέλογλου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης Γιώργος Τσαλμπούρης, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Δηλώθηκαν στη FIBA οι 24 παίκτες της αρχικής επιλογής του προπονητή της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρη Ιτούδη, εκ των οποίων θα προκύψει η τελική σύνθεση για τον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία (30/6, 20.00) στη Λάρισα, για τα προκριματικά του FIBA World Cup 2023.

Οι 24 παίκτες της λίστας είναι οι: Νικ Καλάθης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Παπαγιάννης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Καββαδάς, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Νίκος Γκίκας, Κώστας Αντετοκούνμπο, Μιχάλης Λούντζης, Βασίλης Μουράτος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Δημήτρης Μωραϊτης, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Νίκος Χουγκάζ, Κωστής Γόντικας, Γιάννη Κουζέλογλου, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Γιώργος Καλαϊτζάκης, Αλέξανδρος Σαμοντούροβ.

Η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή (24/6) από το γήπεδο του Περιστερίου, όπου και θα γίνουν προπονήσεις μέχρι και την Κυριακή (26/6). Το πρωί της Δευτέρας (27/6) η αποστολή που θα έχει επιλεγεί θα αναχωρήσει για τη Λάρισα όπου και θα συνεχιστεί η προετοιμασία».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.