Στην πράξη θα κριθεί αν σωστά ή λάθος δόθηκε σε αυτό το «μικροσκοπικό κράτος» το Μουντιάλ 2022

Δημήτρης Κανελλάκης19 Νοεμβρίου 2022

Η ώρα για την έναρξη του Μουντιάλ στο Κατάρ έφτασε. Αυτού του Μουντιάλ μέσα στον χειμώνα, που όλοι, νομίζω, το περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να δούμε πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες, πόσο διαφορετική θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε όταν η διοργάνωση γινόταν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι περιττό να αναφερθώ στις ενστάσεις που υπάρχουν για αυτή την επιλογή. Είναι γνωστές, θεωρώ, στους περισσότερους που παρακολουθούν και ενημερώνονται. Ενδεικτικά αναφέρω δήλωση που έκανε πριν από μερικές ημέρες ο πρώην πρόεδρος της ΦΙΦΑ, Ζεπ Μπλάτερ, σύμφωνα με τον οποίο «η απόφαση να δοθεί το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ ήταν λάθος, το ποδόσφαιρο παραείναι μεγάλο για να χωρέσει σε αυτό το μικροσκοπικό κράτος», ενώ υπενθύμισε και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Εμιράτα που θα έπρεπε να συνυπολογιστούν πριν την ανάθεση, όπως σημείωσε.

Δεν είναι μόνο ο Μπλάτερ. Υπάρχουν κι άλλοι που διαφοροποιούνται, που διαφωνούν, που εκφράζουν αντιρρήσεις. Αν κρίνουμε από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την περίοδο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ στο Κατάρ, ειδικά στο θέμα της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την αντιμετώπιση των εργαζόμενων για την κατασκευή των γηπέδων και όλων των υποδομών για την διοργάνωση, είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένες οι αντιδράσεις.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος, βέβαια, που είναι το κυρίαρχο, θα πρέπει να περιμένουμε την έναρξη των αγώνων, ώστε να δούμε, επίσης, και οργανωτικά πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι οι Καταριανοί...

Διότι, κακά τα ψέματα, εκεί θα κριθούν όλα. Αν το Μουντιάλ του Κατάρ εξελιχθεί σε μια επιτυχημένη διοργάνωση, το πιθανότερο είναι πως όσα προηγήθηκαν, όσο άσχημα και αρνητικά κι αν ήταν, θα πάνε σε δεύτερη μοίρα...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.