Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν δεν πρέπει να πετάξει λευκή πετσέτα

Χρύσανθος Δοβλέτογλου06 Απριλίου 2023

Το ότι ο ΠΑΟΚ έχει χάσει την συγκέντρωσή και την συνοχή του μετά την διακοπή φάνηκε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Έγιναν και σε εκείνο το παιχνίδι αβίαστα λάθη από τους παίκτες του Δικεφάλου, όπως αυτό του Σβαμπ που οδήγησε στο 0-1 στο 7ο λεπτό, άσχετα που το τέρμα ακυρώθηκε, αλλά και του Κοτάρσκι στο 0-1. Επιβεβαιώθηκε με τον πιο άσχημο τρόπο και στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αυτή την φορά έγιναν λάθη και στα τρία γκολ. Αρχικά, από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος πασάρει στον αντίπαλο στην αρχή της φάσης του 1-1, από τον Κουλιεράκη στο 2-1, όπου δίνει την ευκαιρία στον Μασούρα να προλάβει τον Κοτάρσκι και να σκοράρει με κεφαλιά και στο τρίτο από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος κάνει ένα πέναλτι που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

Ακόμη ένα σημάδι ότι ο ΠΑΟΚ, πλέον, δεν πατάει καλά είναι ότι μόνο άλλη μία φορά μέσα στη σεζόν, στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, έχασε παιχνίδι που προηγήθηκε. Ήταν το ντέρμπι της κανονικής διάρκειας με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, όπου οι ασπρόμαυροι είχαν μπει μπροστά στο σκορ με τον Ολιβέιρα και, τελικά, ηττήθηκαν με 1-2. Από τότε πέρασαν έξι μήνες για να ξαναδούμε παρόμοιο σκηνικό.

Επίσης, παρακολουθήσαμε στο πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον χειρότερο ΠΑΟΚ των τελευταίων μηνών. Οι αναγκαίες αλλαγές στην ενδεκάδα, επειδή υπήρχε η κόπωση από τον αγώνα με την ΑΕΚ, έφεραν αναταράξεις στη λειτουργία του συνόλου. Ο Δικέφαλος έχασε τελείως το κέντρο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός μέχρι το 17' να έχει στο ενεργητικό του έξι τελικές προσπάθειες, οι περισσότερες από αυτές επικίνδυνες και να τελειώσει το παιχνίδι με 17 έναντι μόλις τεσσάρων των ασπρόμαυρων.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη και σε ματς που έχανε πάντα δημιουργούσε. Απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως, δεν έκανε καν προσπάθειες προς την εστία, εκτός δύο σουτ, ένα του Ζίβκοβιτς στο πρώτο ημίχρονο και ένα του Αουγκούστο στο δεύτερο, τα οποία ο Πασχαλάκης κατάφερε με ισάριθμες εκτινάξεις να διώξει. Ο Δικέφαλος αρχίζει και ξαναθυμίζει την προβληματική ομάδα που είχαμε δει τους δύο πρώτους μήνες της χρονιάς.

Τώρα, όμως, που κρίνονται όλα οφείλει να προτάξει το μέταλλο που έχει ως ομάδα, να ανασυνταχθεί άμεσα και να διεκδικήσει το κύπελλο, αλλά και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα. Δεν θα είναι καλό να «ξεχειλώσει» η διαφορά από την 1η θέση, δεν πρέπει να χαλάσει τώρα ό,τι έχτιζε τους τελευταίους μήνες κάτω από δύσκολες -είναι η αλήθεια- συνθήκες και με ένα ρόστερ που είχε κενά. Επτά αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και ο τελικός κυπέλλου δεν είναι λίγα παιχνίδια. Αλλά με εμφανίσεις όπως η χθεσινή (5/4), ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε καλό φινάλε της σεζόν. Θα μπορεί να ελπίζει μόνο εάν από το επόμενο κιόλας ματς αποδείξει ότι δεν έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.