Απίστευτο: Στην Πάτρα πιέζουν τους γιατρούς για χορήγηση βεβαίωσης μη χρήσης μάσκας

Metrosport Team08 Αυγούστου 2020

Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά στη χώρα μας και κάποιοι επιμένουν να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Στην Πάτρα μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων πιέζει τους γιατρούς να τους χορηγήσει βεβαίωση ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη μάσκα για λόγους υγείας. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να απαλλαγούν από ένα μέτρο που κρίθηκε απαραίτητο. 

Μάλιστα, η πίεση ήταν τόσο έντονη που ο Ιατρικός Σύλλογος έστειλε επιστολή στα μέλη του: «Βρισκόμαστε σε χρονικό σημείο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και τα θεσμοθετημένα μέτρα προστασίας έχουν σχεδόν καθολικό χαρακτήρα. Βάσει του ΦΕΚ-3162/31-7-2020 τ.Β΄

«Άρθρο 4 Εξαιρέσεις Από την υποχρέωση των παρ. 1 και 2 εξαιρούνται α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.  

Λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης κοινωνικής πίεσης για έκδοση βεβαιώσεων εξαίρεσης στη χρήση της μάσκας, σας συνιστούμε την αποφυγή της έκδοσης τέτοιων γνωματεύσεων, όταν κατά την επιστημονική σας κρίση δεν συντρέχουν αντικειμενικοί και τεκμηριωμένοι λόγοι υπαγωγής των ασθενών στην εξαίρεση.  

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας (από κοινού με τα λοιπά μέτρα ατομικής υγιεινής και τήρησης των αποστάσεων), είναι επιβεβλημένο μέτρο, ειδικά στους χρόνιους πάσχοντες και στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.