«Στην ομάδα του Ιράν υπάρχει βοηθός προπονητή Ιρανοαρμένιος που είναι χριστιανός»

Metrosport Team29 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η αναλύτρια διεθνών σχέσεων, εξειδικευμένη στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, Πωλίνα Άνυφτου, και μίλησε για τις σχέσεις των δύο χωρών, εξήγησε τι συμβαίνει στο Ιράν ενώ αποκάλυψε πως βοηθός προπονητή στην Εθνική ομάδα του Ιράν είναι ένας Ιρανοαρμένιος που είναι χριστιανός.

Μεταξύ άλλων όσα είπε: «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι άσχημες από το 1953 όταν ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο ανέτρεψαν τον Πρόεδρο της χώρας. Ιδιωτικοποίησε τις εταιρείες πετρελαίου και αργότερα παραδέχθηκε πως έγινε πραξικόπημα από τους Αμερικανούς. Τώρα στο Κατάρ, στην ομάδα του Ιράν υπάρχει βοηθός προπονητή Ιρανοαρμένιος που είναι χριστιανός και ήταν αρχηγός της ομάδας όταν ήταν παίκτης. 

Το Ιράν βρίσκεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε κυρώσεις από τους Αμερικάνους και σε προϊόντα φαρμακευτικής περίθαλψης, με το Ιράν να μπορεί να προμηθευτεί από Κίνα και Ρωσία και έτσι είχαμε πολλούς θανάτους. Η ομάδα του Ιράν έχει λάβει εντολές να μην απαντήσει σε παίκτες ή οπαδούς των ΗΠΑ. Γενιές Αμερικάνων έχουν δαιμονοποιήσει το Ιράν. Ο κόσμος βλέπει το παιχνίδι ως θέμα εθνικής υπερηφάνειας, είναι σαν να παίζουν Ελλάδα εναντίον Τουρκίας ή Κύπρου εναντίον Τουρκίας. Το μένος είναι μεγαλύτερο ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Το Ιράν έχει μια αυτάρκεια σαν χώρα και γι’ αυτό επιβιώνουν των κυρώσεων».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.