Στην «κόψη του ξυραφιού» με Κοπεγχάγη και με θρύλο

Δημήτρης Μπούζας21 Οκτωβρίου 2021

Προετοιμασία...με την ανάλογη σοβαρότητα αλλά και την αντίστοιχη ψυχολογία που απαιτούνται για να περάσει αλώβητος ο δικέφαλος από τις «συμπληγάδες» που τον περιμένουν, έχει κατά νου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει των δύο πολύ σημαντικών υποχρεώσεων εντός κι εκτός ελληνικής επικράτειας.

Τα παιχνίδια με την ισχυρή Κοπεγχάγη την Πέμπτη και με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος (και τα δύο εκτός έδρας) θεωρούνται κομβικής σημασίας για πολλούς κι ευνόητους λόγους. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιδειχθεί ιδιαίτερη σοβαρότητα και προσοχή από όλους και για όλα όσα έχουν σχέση, τόσο με τις προϋποθέσεις, όσο και με την έκβαση τους.

Ο πολύπειρος Ρουμάνος κόουτς είναι βέβαιο ότι θα επιδιώξει πριν από τη σέντρα και για τις δύο αναμετρήσεις να παρατάξει την ομάδα του προετοιμασμένη με τον καλύτερο τρόπο, γνωρίζοντας το πόσο σημαντικό θα είναι για την περαιτέρω πορεία της – και στους δύο θεσμούς – να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες μέσα από την διπλή αγωνιστική δοκιμασία.

Ή αν θέλετε να βγει με τις περισσότερες θετικές προοπτικές. Είναι αλήθεια ότι ο κόουτς του ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα. Μερικά από τα οποία θα τον δυσκολέψουν. Για την ώρα θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι δεν τον απασχολεί η «διαταραχή» που προκάλεσε το σοκαριστικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, ή εάν τον ενοχλεί είναι κάτι ήσσονος σημασίας μπροστά στην περιορισμένη επιλογή που έχει, προκειμένου να στελεχώσει τη βασική του ενδεκάδα.

Θέλοντας να αποφύγει κάποιους αιφνιδιασμούς και απογοητεύσεις που μπορούν να προκύψουν από συγκεκριμένους παίκτες που αυτήν την περίοδο δεν πατάνε γερά στα πόδια τους, ο Ραζβάν θα είναι πολύ προσεκτικός.

Δυστυχώς είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο το δυναμικό που διαθέτει. Το οποίο όμως εξαιτίας της ανεξήγητης μεταγραφικής αφέλειας και ακινησίας των καθ΄ύλην αρμοδίων δεν του παρέχει την άνεση να κινηθεί όπως θα ήθελε. Συμπεριφορά ανεξήγητη που του στέρησε τις λύσεις που προκύπτουν κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων από πολύτιμες ποιοτικές εναλλακτικές μονάδες.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή θα ήταν ευχής έργο να έχει ετοιμοπόλεμο τον υπερπολύτιμο – όπως τελικά αποδείχθηκε – Ινγκασον, ο οποίος θα του έλυνε το σοβαρότατο πρόβλημα που παρουσιάζει η άμυνα του (απίστευτη και τραγική αδυναμία στον αέρα). Όπως επίσης θα ήταν μεγάλη βοήθεια να έχει κάποιους από τους καταπονημένους βασικούς του (Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Μπίσεσβαρ) ξεκούραστους.

Χωρίς λοιπόν να έχει άνεση κινήσεων, ο Ρουμάνος καλείται να αντιμετωπίσει με την αποδεδειγμένη οξυδέρκεια του ότι πρόβλημα του προκύψει σε αυτήν την «διαβολοεβδομάδα». Θα μπορούσε κανείς να πει ότι και τα δύο παιχνίδια γίνονται στην «κόψη του ξυραφιού». Η διπλή κόντρα με τους Δανούς και τους Πειραιώτες όμως, δίνει την ευκαιρία στον κόουτς και στους παίκτες του δικέφαλου, να αποδείξουν για μια ακόμη φορά το σκληρό μέταλλο τους και το ψυχικό τους σθένος, όπλα με τα οποία ξεπερνούν ηρωικά και πάντοτε τα δύσκολα.

ΥΓ1: Η έφεση του Ολυμπιακού απορρίφθηκε και ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» του... κολαστηρίου. Η προσπάθεια των επιτελών του λιμανιού να περάσουν για πολλοστή φορά ακόμη μια σκανδαλώδη επιδίωξη τους, απέτυχε. Απίστευτο κι όμως αληθινό. Θα το χαρακτηρίζαμε και παρήγορο, αν δεν ήμασταν σίγουροι πως αυτό αποτελεί μια εξαίρεση στον κανόνα, ίσως και μια στάχτη στα μάτια. Κι αυτό το τελευταίο γιατί η έφεση είχε χαρακτηριστεί από την αρχή από τους πάντες ότι ήταν στην κυριολεξία γελοία και θα εξέθετε όσους θα την υιοθετούσαν.

ΥΓ2: Εντύπωση προκάλεσε η ενόχληση αρκετών για τις δηλώσεις του συντηρητικού κι ευγενέστατου κόουτς Γρηγορίου, οι οποίες αφορούσαν το χθεσινό παιχνίδι και τη διαιτησία του διαβόητου Κουμπαράκη. Ευαισθησίες που αποδεικνύουν ότι μερικοί είναι συνεπέστατοι απέναντι στις...αρχές τους αλλά και στις υποχρεώσεις τους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.