Στην Καβάλα δημιουργήθηκε η πρώτη μάσκα αμφίδρομης προστασίας

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2021

Σε λίγες μέρες θα κλείσουμε ένα χρόνο από τη στιγμή που ο κορωνοϊός μπήκε στην καθημερινότητά μας, αλλάζοντάς τη ριζικά. Νέοι όροι και συνήθειες υιοθετήθηκαν και χρησιμοποιούνται από όλους μας, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα.

Μια τεράστια αλλαγή στη καθημερινότητά μας είναι η χρήση μάσκας ως προστασία απέναντι στον κορωνοϊό. Αρχικά, η χρήση της ήταν προαιρετική, στη συνέχεια έγινε υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους, ενώ εδώ κι αρκετούς μήνες είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Οι αλλαγές μασκών καθημερινά είναι πολλές, σε περιπτώσεις που κάποιος εργάζεται ή βρίσκεται εκτός σπιτιού για πολλές ώρες. Λύση στο παραπάνω πρόβλημα δίνει η πρώτη μάσκα αμφίδρομης προστασίας “MASK O’ CLOCK” στην Ελλάδα, που κατασκευάστηκε από την ιδιοκτήτρια καταστήματος ιατρικών ειδών, Σοφία Γεμεντζοπούλου, στην Καβάλα.

H συγκεκριμένη μάσκα είναι πολλαπλών χρήσεων και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μέγιστη προστασία. Είναι πολύ απαλή και άνετη στην αναπνοή και επιτυγχάνει εξαιρετικής απόδοσης φιλτράρισμα, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του εσωτερικού φίλτρου υψηλής προστασίας πέντε στρώσεων, που αποτελείται από ένα ειδικό φύλλο ενεργού άνθρακα σφραγισμένο ανάμεσα σε δύο φύλλα meltblown και δύο φύλλα non woven. Tο εξωτερικό, ειδικό ύφασμα σε συνδυασμό με το φίλτρο πέντε στρώσεων, μπλοκάρει το 99% των σωματιδίων.

Το φίλτρο, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη μάσκα έχει διάρκεια χρήσης (με τη μάσκα σε χρήση τοποθετημένη στο πρόσωπο) για 60 συνεχείς ώρες. Αυτό οδηγεί σε εξοικονόμηση χρημάτων για τον χρήστη, σε συνεχή και ασφαλή χρήση (κάτι που οι μάσκες μιας χρήσης δεν διασφαλίζουν) και στην προστασία του περιβάλλοντος, γιατί μειώνεται ο αριθμός των μασκών που απορρίπτονται. Το κόστος υπολογίζεται περίπου στο ένα ευρώ κάθε βδομάδα, γιατί το φίλτρο που περιέχει στο εσωτερικό της χρειάζεται αντικατάσταση.

Να σημειωθεί πως ο σχεδιασμός της μάσκας ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κράτησε περίπου έξι μήνες, καθώς η μάσκα άρχισε να πωλείται στο διαδίκτυο τον περασμένο Αύγουστο ενώ γίνεται προσπάθεια για την προώθησή της στα φαρμακεία. Η μάσκα έχει λάβει πιστοποιήσεις από ελληνικά και ξένα εργαστήρια πιστοποίησης.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.