Στην Καλαμάτα μετά από 22 χρόνια ο ΠΑΟΚ

Γιώργος Ζαΐρης14 Νοεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί στην Καλαμάτα για να δώσει αγώνα απέναντι στην τοπική ομάδα μετά από 22 ολόκληρα χρόνια. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην συγκεκριμένη πόλη ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2000 για το Πρωτάθλημα με τον αγώνα να τελειώνει ισόπαλος χωρίς γκολ. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στις 28 Ιανουαρίου 2001 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει με το εντυπωσιακό 7-1.

Θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου όπου οι δυο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες. Η τελευταία ήταν στις 2 Σεπτεμβρίου 1990 [σε νοκ άουτ αγώνα] όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας με 2-1.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ΠΑΟΚ και Καλαμάτα συνολικά έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 15 φορές. Οσο και αν ακούγεται παράξενο, αν δεν είχαμε τη νίκη του Δικεφάλου στο Κύπελλο, θα υπήρχε απόλυτη ισορροπία σε νίκες του ΠΑΟΚ και ισόπαλα αποτελέσματα. Ναι μεν ο Δικέφαλος δεν έχει ηττηθεί σε κανένα παιχνίδι, αλλά στο Πρωτάθλημα μετρά επτά νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, έξι στην έδρα του αντιπάλου του και μια μόλις στην Τούμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.