«Στην Ευρώπη, με τις φανέλες στα μανταλάκια»

Γιώργος Καστάνης18 Μαρτίου 2021

Όλα θα κριθούν στις δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ και στους ημιτελικούς του Κυπέλλου,  αυτό είναι ξεκάθαρο, με βάσει την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, σκορπώντας μέχρι τώρα, απογοήτευση στους οπαδούς του. Επειδή έχει αρχίσει η συζήτηση περί εξόδου στην Ευρώπη και τα συναφή, καλό είναι να θυμηθούμε μία ιστορία από το παρελθόν.

Όταν πρόεδρος στον ΠΑΟΚ ήταν ο Θωμάς Βουλινός (έφυγε από την ζωή πριν από μερικά χρόνια), παίκτες του Δικεφάλου είχαν ζητήσει πριμ για την έξοδο στο κύπελλο UEFA. Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ (δέχθηκε αυστηρή κριτική για επιλογές και αποφάσεις που είχε πάρει), είχε πει μία απίστευτη φράση που έμεινε στην ιστορία. Απευθυνόμενος στους ποδοσφαιριστές της ομάδας είχε αναφέρει: «Αν πάρω τις φανέλες σας και τις κρεμάσω με μανταλάκια, θα βγουν μόνες τους στην Ευρώπη. Πριμ θα πάρετε αν κατακτήσετε τίτλο με τον ΠΑΟΚ».

Διαχρονικά, αυτή η φράση κυριάρχησε. Και με τις φανέλες κρεμασμένες στα μανταλάκια, ο ΠΑΟΚ βγαίνει Ευρώπη, έλεγαν οι παλαιότεροι. Και δεν είχαν άδικο. Κάθε χρονιά (ακόμη και τις πολύ δύσκολες εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου) ο Δικέφαλος κατάφερνε και εξασφάλιζε μία θέση που οδηγούσε στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Γιατί θυμηθήκαμε αυτή την φράση του Βουλινού; Πολύ απλά διότι, για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ είναι αυτονόητη η ευρωπαϊκή παρουσία. Για άλλους όχι, για τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο. Και αυτό, πρέπει να το έχουν υπόψιν τους όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.