Στην έξοδο ο Χρυσοχοΐδης από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη - Οι κινήσεις Μητσοτάκη

Χάρης Δημαράς28 Αυγούστου 2021

Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Στις προθέσεις του είναι, σύμφωνα με όσα καταγράφονται από πρόσωπα του άμεσου περιβάλλοντός του, να αντικαταστήσει κυβερνητικά στελέχη πρώτης γραμμής, ειδικότερα μετά τα γεγονότα του καλοκαιριού. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα αποχωρήσει από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν θα επιλεγεί για άλλο Υπουργείο ή αν θα τεθεί εκτός κυβέρνησης.

Πρώτο φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, όμως έχουν πέσει κι άλλα πρόσωπα στο τραπέζι, όπως αυτό του Βασίλη Κικίλια. Πλην του τελευταίου, υπό μετακίνηση φέρεται να είναι ακόμη οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από τις αρχές της εβδομάδας, άλλωστε ο Μητσοτάκης απουσιάζει στις ΗΠΑ, οπου βρίσκεται για να εγκαταστήσει την κόρη του, η οποία θα σπουδάσει σε πανεπιστήμιο της χώρας. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.