Στήλες The Mediterranean

The Mediterranean: Στην εποχή του κινήτρου

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος13 Μαΐου 2023

Στις τελευταίες αγωνιστικές σ’ όλα τα πρωταθλήματα το κίνητρο είναι αυτό που, θεωρητικά πάντα, μετράει περισσότερο. Ομάδες που έχουν σαφή στόχο, κόντρα σε βαθμολογικά αδιάφορες ομάδες. Στο παιχνίδι των σκέψεων προφανώς μπαίνουν και οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων που φτάνουν σταδιακά στο φινάλε των υποχρεώσεών τους.

Ένα παιχνίδι που δεν συγκαταλέγεται στα εμπορικά της αγωνιστικής στην Ιταλία, είναι το Σαλερνιτάνα-Αταλάντα. Οι γηπεδούχοι εξασφαλισμένοι ουσιαστικά και η Αταλάντα «καίγεται» για βαθμούς μετά την ήττα από τη Γιουβέντους. Διαρκώς σκοράρει η ομάδα του Πάουλο Σόουζα και η Αταλάντα έχασε το ανασταλτικό της χαρακτηριστικό, καθώς δέχεται επίσης εύκολα γκολ. Μπορεί να θυμούνται και το 8-2 του πρώτου γύρου στο Μπέργκαμο οι γηπεδούχοι, αλλά σίγουρα είναι «ζευγάρι» για γκολ.

Στο Μπεντεγκόντι η Βερόνα δίνει μάχη επιβίωσης κόντρα στην άνετη βαθμολογικά Τορίνο. Το μεγάλο διπλό που πήρε στο Σαλέντο επί της Λέτσε της έδωσε «ανάσα» μιας και βγήκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και ψάχνει δεύτερη διαδοχική για να πολλαπλασιάσει τις ελπίδες παραμονής της, από εκεί που πριν από λίγο καιρό ήταν σαφώς πολύ λιγότερες. Δύσκολη θα είναι η αποστολή της, καθώς παρ’ ότι η Τορίνο βαθμολογικά δεν έχει κίνητρα, αγωνιστικά τα πηγαίνει πολύ καλά, ειδικά εκτός έδρας όπου έχει σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Η Βαγιαδολίδ είναι επίσης ομάδα που ψάχνει βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό στην Ισπανία και το τελευταίο χρονικό διάστημα μετρά τρεις σερί ήττες, στις οποίες ωστόσο σταθερά σκοράρει. Υποδέχεται τη Σεβίλλη η οποία έχει μεν βαθμολογικό κίνητρο την 7η θέση που οδηγεί στο Conference League, όμως ξεκάθαρα το μυαλό της βρίσκεται στο δεύτερο παιχνίδι όπου θα υποδεχθεί τη Γιουβέντους μεσοβδόμαδα, μετά το 1-1 στο Τορίνο, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Europa League.

Ένα στόχο μεγάλο και δύσκολο είχε η Οσασούνα, ωστόσο έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επιστρέφει στο Πρωτάθλημα όπου πλέον όμως απέκτησε ενδιαφέρον η 7η θέση και είναι στις ομάδες που μπορούν να τη διεκδικήσουν και θα το επιδιώξει. Η Αλμερία δεν έχει «ξεμπερδέψει» με την παραμονή, αλλά εκτός έδρας είναι πολύ αδύναμη και αν η Οσασούνα εμφανιστεί με το γνωστό της πρόσωπο, ειδικά στην έδρα της, είναι ικανή να την κερδίσει.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΣΑΛΕΡΝΙΤΑΝΑ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ G/G & OVER

ΒΕΡΟΝΑ - ΤΟΡΙΝΟ 1

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΣΕΒΙΛΛΗ 1

ΟΣΑΣΟΥΝΑ - ΑΛΜΕΡΙΑ 1

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.