Στην Ελλάδα η προετοιμασία, κατά 99% στο Πήλιο

Metrosport Team17 Μαΐου 2020

Ουσιαστικές αποφάσεις έχουν ληφθεί στον ΠΑΟΚ αναφορικά με την καλοκαιρινή προετοιμασία, όταν με το καλό, ολοκληρωθούν οι αγώνες των πλέι οφ και του Κυπέλλου (που εκτός απροόπτου θα αρχίσουν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου). Ακόμη όμως κι αν δεν διεξαχθούν αναμετρήσεις για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και πάλι θεωρείται απίθανο να διεξαχθεί η καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ολλανδία ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Κυρίως λόγω της πανδημίας.

Οριστικά λοιπόν η καλοκαιρινή προετοιμασία θα γίνει στην Ελλάδα. Κατά 99% σε αθλητικό κέντρο του Πηλίου. Ήδη έχει γίνει έρευνα αγοράς από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Στελέχη της ομάδας έχουν δει και «τσεκάρει» συγκεκριμένα αθλητικά κέντρα και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, δύο από αυτές έχουν προκριθεί και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με ένα ξενοδοχείο και παράλληλα να γίνει η προετοιμασία σε ένα τουλάχιστον γήπεδο που να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις. Κακά τα ψέματα, τα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα δεν παρέχουν όλες τις προδιαγραφές (σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων) σε σύγκριση με την Ολλανδία, όμως είναι σημαντικό να γίνει μία φυσιολογική προετοιμασία, έστω και για δέκα ημέρες. 

Αυτή την στιγμή, έχει προκριθεί από τον Αμπέλ Φερέιρα και τους συνεργάτες του, το σχέδιο να γίνει μία πιο «soft» καλοκαιρινή προετοιμασία σε σύγκριση με αυτές που έκαναν οι παίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό είναι φυσιολογικό εφόσον τελικά διεξαχθούν τα πλέι οφ. Σε αυτή την περίπτωση οι αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου θα διαρκέσουν έως τα τέλη Ιουλίου (το αργότερο), στη συνέχεια το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου οι παίκτες θα έχουν άδεια, αμέσως μετά θα επανέλθουν στην προετοιμασία προκειμένου να αρχίσει το νέο Πρωτάθλημα το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Κατά την παραμονή τους σε αθλητικό κέντρο που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας, ο ΠΑΟΚ θα δώσει φιλικά παιχνίδια κυρίως με ελληνικές ομάδες που θα προπονούνται στην περιοχή που θα επιλεγεί. Επαναλαμβάνουμε πως η φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία θα είναι πιο «soft» εφόσον γίνουν τα πλέι οφ. Αν δεν γίνουν, τότε και πάλι η προετοιμασία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, για περισσότερες ημέρες.

* Από την έντυπη έκδοση της «Μ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.