Στην... αποδόμηση – πιθανότατα και στην άλωση - της ΕΠΟ στοχεύει ο θρύλος πυροδοτώντας το μπάχαλο που επικρατεί

Δημήτρης Μπούζας13 Οκτωβρίου 2021

INFO: Τα όσα περιπετειώδη συνέβησαν μετά την προσφυγή Κούγια και η πιθανότητα εξοστρακισμού τριών βασικών στελεχών της παράταξης που ελέγχει σήμερα την ΕΠΟ, άνοιξαν την όρεξη στο λιμάνι για να προχωρήσει σε προσπάθειες αποσταθεροποίησης, αποδομής και διατάραξης ισορροπιών μέσα στην Ομοσπονδία.


Προχθές στις «Ελεύθερες Σκέψεις» αναδημοσιεύσαμε ένα ρεπορτάζ αποκαλυπτικό συγκεκριμένων προθέσεων του λιμανιού. Το οποίο φιλοξενήθηκε στην «ναυαρχίδα» των ελεγχόμενων από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού ΜΜΕ και είχε την υπογραφή του «θεωρητικού» και γνήσιου εκφραστή της ερυθρόλευκης προπαγάνδας. Ρεπορτάζ που αφορούσε μια μετωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως ήταν επόμενο, η επίθεση από μόνη της στον ίδιο τον Πρωθυπουργό από μια φίλα προσκείμενη εφημερίδα, προκάλεσε αρχικά μια δικαιολογημένη απορία. Θα προσθέταμε και μια έκπληξη, γιατί στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως αυτή η επίθεση είχε λόγους συνδεδεμένους με το ποδόσφαιρο (!) και με τη δυσαρέσκεια των επιτελών της ομάδας του δημοσίου, για τις εξελίξεις μιας υπόθεσης που αφορούσε συγκεκριμένες επιδιώξεις της ομάδας της εύνοιας και των σκανδάλων. Η αποκωδικοποίηση του κειμένου ήταν εύκολη. Τα μηνύματα που εξέπεμπε (όπως και οι προειδοποιήσεις) το ίδιο. Και στο βάθος ποια λετε να ήταν η αιτία; Ότι δεν απομακρύνθηκαν άμεσα οι τρεις παράγοντες της Ομοσπονδίας μετά την δικαστική απόφαση στην προσφυγή του Αλέξη Κούγια, με την οποία οι εν λόγω θεσμικοί κρίθηκαν ότι έσφαλαν και ενήργησαν εκτός κανονισμών στις εισηγήσεις και στις αποφάσεις που αφορούσαν την Σούπερ Λιγκ 2. 

Οι... «παρανομήσαντες» λοιπόν θα έπρεπε αυτομάτως κατά την άποψη των επιτελών του θρύλου να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στην ΕΠΟ, με ότι σημαίνει αυτό βέβαια για τη συνοχή της αντι-Ολυμπιακής παράταξης, που σήμερα όπως και πέρυσι ελέγχει την Ομοσπονδία. Οι παράγοντες αετοί του Πειραιά οι οποίοι βλέπουν την ΕΠΟ με το κυάλι από τότε που ο Ιβάν γκρέμισε την παράγκα τους, αυτή τη στιγμή οσμίστηκαν αίμα και είδαν μια μεγάλη ευκαιρία. Έτσι, ανέβασαν πολύ ψηλά τους τόνους αβαντάροντας αυτό το μπάχαλο που τη συγκεκριμένη στιγμή επικρατεί και το οποίο προέκυψε μετά την προαναφερόμενη απόφαση. 

Ο στόχος τους ξεκάθαρος: Η πρόκληση προβλήματος εντός των κύκλων της διοίκησης, η πιθανή δημιουργία αντιμαχόμενων στρατοπέδων και η προοπτική μιας αποδόμησης των λεγόμενων εξυγιαντών. Στο βάθος οι σκέψεις βέβαια γιατί όχι και αν βοηθηθούν από τις καταστάσεις και από την άνωθεν συμπαράσταση που έχουν στα σίγουρα (ισχυρό Κυβερνητικό ερυθρόλευκο μπλοκ), να αλώσουν κάποια στιγμή και την ΕΠΟ. 

Δυστυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τους βγήκαν όλα εκείνα που περίμεναν, από τη στιγμή που και οι τρεις παράγοντες και βασικά στελέχη της νυν διοίκησης της Ομοσπονδίας παραμένουν ακλώνητοι στις θέσεις τους. Η ευκαιρία χάθηκε μέσα από τα χέρια τους κι αυτό είναι κάτι που δεν μπόρεσαν να το χωνέψουν. Όντας εξοργισμένοι και εκ πεποιθήσεως αλλά και εκ φύσεως ανόητοι και ασυγκράτητοι, προχώρησαν σε αυτήν την χοντροϊδέστατη και σε λάθος πρόσωπο επίθεση. Φόρτωσαν στον Πρωθυπουργό... ευθύνες που δεν του αναλογούν για θέματα στα οποία δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη, ενώ απάλλαξαν και πάλι αδέξια το ερυθρόλευκο δίδυμο Γεραπετρίτη – Αυγενάκη στους οποίους μεν θύμισαν ποιο ήταν το χρέος τους, αλλά τους απάλλαξαν χαρακτηρίζοντας τους ευέλικτους ντριμπλέρ! 

Στην ΕΠΟ βέβαια και σήμερα όπως και τα προηγούμενα χρόνια κουμάντο κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος είχε κάθε λόγο να το κάνει, το απέφυγε διαπιστώνοντας πως αυτό το παρασκήνιο είναι έξω και μακριά από τον αξιακό του κώδικα. 

Κλείνοντας, επισημαίνουμε για πολλοστή φορά κι αυτό για να το εμπεδώσουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίον κινούνται εδώ και δεκαετίες οι συγκεκριμένοι καταστροφείς του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ1: Η επιστροφή του συμπαθέστατου Δημήτρη Σαραϊδάρη στον «όλο οργανισμό» ήταν μια κίνηση πολύ σημαντική για όσους γνωρίζουν τις ικανότητες του και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στο δικέφαλο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.