Στην άκρη μεταγραφολογία και Μπενφίκα, για τον ΠΑΟΚ υπάρχει μόνο η ΑΕΛ

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2020

Στη σκιά που αναπόφευκτα δημιουργεί η έντονη και διαρκής, τον τελευταίο τουλάχιστον μήνα, μεταγραφολογία -τόσο για παίκτες που κινούνται προς την Τούμπα, όσο και για παίκτες που εμφανίζονται ως υποψήφιοι για ξένες ομάδες- αλλά και με το μυαλό μοιραία στο ματς-τελικό της Τρίτης με την Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (20:30) την ΑΕΛ, στο 2.000ό παιχνίδι του από καταβολής Α' Εθνικής και 1.000ό ως γηπεδούχος στην κατηγορία.

Πέραν από τα γνωστά δεδομένα και ως ενός σημείου κλισέ περί των αγώνων της πρεμιέρας, για τον Δικέφαλο είναι σαφές ότι το σημερινό παιχνίδι είναι ιδιαίτερο για τον ΠΑΟΚ. Απέναντι σε μία ομάδα που διαχρονικά του δημιουργεί προβλήματα και τον δυσκολεύει στην Τούμπα και με δεδομένο ότι ακολουθεί σε τέσσερις μέρες ένα ματς ορόσημο στη σεζόν, είναι προφανές ότι ο δείκτης δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος. Πολύ περισσότερο στην άδεια Τούμπα.

Το κενό που έχει δημιουργηθεί στη δεξιά πτέρυγα, που όπως φαίνεται θα μετατρέψει τον Λέο Ζαμπά σε μπακ-χαφ. Πρόκειται για ένα «πείραμα» στο οποίο λογικά θα καταφύγει ο Αμπέλ Φερέιρα, ελλείψει άλλης λύσης αν λάβουμε βέβαια ως δεδομένο ότι ο Λέο Μάτος δεν βρίσκεται πια στα πλάνα ή τουλάχιστον στην πρώτη γραμμή των πλάνων του Πορτογάλου. Ο έμπειρος Βραζιλιάνος πάντως συμπεριλήφθηκε στη λίστα της UEFA για το ματς με την Μπενφίκα.

Με τον σχηματισμό του 3-4-3 που καθιέρωσε πια ο Φερέιρα, μπροστά από τον Ζίβκοβιτς θα βρίσκονται οι Βαρέλα, Μιχαηλίδης και Κρέσπο με τον Ισπανό να επανακάμπτει μετά τον τραυματισμό του, δείχνοντας έτοιμος να «κλειδώσει» και πάλι μία θέση στο αρχικό σχήμα, αφού πέραν της αυταπόδεικτης ποιότητας και ηγετικής φυσιογνωμίας του, έδειξε στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ότι είναι απόλυτα έτοιμος. Έτσι ο Ίνγκασον θα πάει στον πάγκο μετά από καιρό.

Με δεδομένη τη χρησιμοποίηση του Ζαμπά δεξιά και του Γιαννούλη αριστερά στον άξονα θα βρεθούν Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Στην επίθεση ο Τζόλης θα είναι αριστερά, ο Πέλκας δεξία και ο Άκπομ στην κορυφή.

Στην 20μελή αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να κάνει και ντεμπούτο ως αλλαγή, πολύ περισσότερο με δεδομένη την άνεση που προσφέρουν οι πέντε διαθέσιμες αλλαγές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.