Στημένες φάσεις: Ο έλεγχος του ΠΑΟΚ επιθετικά και αμυντικά

Δημήτρης Καλαϊτζής23 Απριλίου 2022

Με αφορμή το γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από στημένη φάση στο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την πέμπτη αγωνιστική των play offs της Super League 1, το metrosport.gr σας καταγράφει όλα τα τέρματα που έχει δεχτεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου από την αρχή της χρονιάς, αλλά και όσα σημείωσε σε όλες τις διοργανώσεις.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Super League 1

ΠΑΟΚ-ΝΠΣ Βόλος 4-4

Ένας απίστευτος Βόλος στην Τούμπα σόκαρε τον ΠΑΟΚ, καθώς αν και ήταν πίσω στο σκορ με 4-1 έως το 54ο λεπτό της αναμέτρησης, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και να φύγει με έναν σπουδαίο βαθμό. Η ισοφάριση των γηπεδούχων προήλθε από στημένη φάση και γκολ από τον Μιχαηλίδη.

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3

Με τον Κούρτις να σκοράρει από εκτέλεση φάουλ, ο ΠΑΟΚ απέδρασε από την Κρήτη, νικώντας με 3-1 τον ΟΦΗ.

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ 1-2

Γκολ από στημένη φάση δέχτηκε στο Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βέργος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και με τη δεύτερη του Ντίας η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Για την ιστορία, ο Δικέφαλος νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό.

ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 4-1

Γκολ από στημένη φάση βρήκε ο ΠΑΟΚ στο ευρύ 4-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα. Εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά και καρφωτή κεφαλιά του Μιχαηλίδη για το 3-1.

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-3

Φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο μεγάλο διπλό επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο έβαλε ο Γιασμίν Κούρτις, ο οποίος με δύο γκολ (ένα με πέναλτι και το άλλο με εκτέλεση φάουλ) χάρισε ένα πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2

Η «πληγή» στις στημένες φάσεις συνεχίστηκε στη Νίκαια για τον ΠΑΟΚ, όπου δέχτηκε ένα ακόμα, αυτή τη φορά από τον πρώην παίκτη του και νυν του Ιωνικού, Χοσέ Κάνιας.

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-2

Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ παρότι δέχτηκε τέρμα από στημένη φάση (φάουλ του Άλβαρεζ κεφαλιά του Χριστόπουλου και 2-2) δεν το πλήρωσε ακριβά, παίρνοντας έστω και δύσκολα το τρίποντο με σκορ 3-2 απέναντι στους Αρκάδες.

ΝΠΣ Βόλος-ΠΑΟΚ 0-4

Γκολ από στημένη φάση σημείωσε και στο Πανθεσσαλικό ο ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Κούρτιτς έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Ίνγκασον τη δεύτερη και την έσπρωξε στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 0-2. Και το τρίτο τέρμα των «ασπόμαυρων» προήλθε από στημένο. Κόρνερ από τα αριστερά και ο Σάστρε με τρομερό σουτ άφησε «σύξυλο» τον πορτιέρε του Βόλου.


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση δεξιά του Ζίβκοβιτς, ο Μπα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε το αήττητο σερί του στο ΟΑΚΑ. Αν και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ, έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς και αδράνεια του Τσιντώτα.

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-2

Με νίκη έκλεισε την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ, καθώς απέδρασε από τη Λαμία με 2-0. Το δεύτερο γκολ των «ασπρόμαυρων» σημειώθηκε από στημένη φάση. Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.

Play off

Ο ΠΑΟΚ στο μίνι Πρωτάθλημα έχει καταφέρει να δεχτεί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια δύο γκολ από στημένες φάσεις. Η αρχή έγινε στη Λεωφόρο, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνκαρ, ο οποίος έπιασε με τη μία το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Και η συνέχεια ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντουκουρέ με τρομερή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, χαρίζοντας το τρίποντο στον Άρη.

Κύπελλο Ελλάδας

Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1

Στο πρώτο του φετινό παιχνίδι στο θεσμό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την ήττα στη Λάρισα χάρη στην τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κούρτις στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2

Μπορεί στη Λάρισα ο «Δικέφαλος του Βορρά» να βρήκε γκολ από στημένη φάση, όμως στο ΟΑΚΑ δέχτηκε ο ίδιος, αλλά για καλή του τύχη δεν του κόστισε. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ η μπάλα δόθηκε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Σιμόες με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ωστόσο, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν το έβαλαν κάτω και με μία απίθανη ανατροπή στις καθυστερήσεις πήραν τη νίκη και την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Ευρώπη (Conference League)

Μποέμιανς-ΠΑΟΚ 2-1

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ άρχισε από πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου, με το ματς στο Δουβλίνο απέναντι στην Μποέμιανς. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο Δικέφαλος, καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τους άπειρους Ιρλανδούς. Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων προήλθε μετά από στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Κόουτ επιχείρησε σουτ από μακρινή απόσταση, Πασχαλάκης δεν υπολόγισε σωστά και μοιραία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-Ριέκα 1-1

Επόμενο παιχνίδι με τη Ριέκα στην Τούμπα. Αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά.

Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa Conference League ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 2-0 της Λίνκολν εκτός έδρας. Το δρόμο προς τη νίκη άνοιξε ο Άκπομ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ την σφράγισε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί των γηπεδούχων αδράνησαν και ο Μιτρίτσα με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

ΠΑΟΚ-Γάνδη 1-0/Γάνδη-ΠΑΟΚ 1-2

Νέο γκολ από στημένη φάση βρήκε ο ΠΑΟΚ στο νοκ άουτ παιχνίδι με την Γάνδη στην Τούμπα. Ο Κούρτις εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε σε σώματα των αμυντικών των Βέλγων και κατέληξε στα δίχτυα. Και στον επαναληπτικό, ο Δικέφαλος πήρε τη χρυσή-πρόκριση στους «8» του Conference League με το τρομερό πλασέ του Αουγκούστο μετά την πάσα του Βιεϊρίνια.

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1

Η ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ έλαβε τέλος στα προημιτελικά της διοργάνωσης, γνωρίζοντας δυο ήττες από την Μαρσέιγ. Στο πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία ο Δικέφαλος έχασε με 2-1 και θα μπορούσε να είχε αποφύγει την ήττα αν δεν δεχόταν σε καίριο σημείο του αγώνα το δεύτερο γκολ. Στο 45ο λεπτό ο Παγέτ με ένα «ξερό» μακρινό σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη γράφοντας το 2-0 σε μία φάση που ξεκίνησε από ένα αδικαιολόγητο κόρνερ που παραχώρησε ο Ινγκασον και εκτέλεσε ο Ουντέρ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.