Στημένα παιχνίδια! Στοπ στο πρωτάθλημα

Metrosport Team27 Οκτωβρίου 2022

Όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο ραδιόφωνο του Metropolis 95,5 υφίστανται τρεις μαρτυρίες οι οποίες «δένουν» πολύ καλά μια υπόθεση στησίματος αγώνων που έλαβε χώρα το 2019 και το 2021. Στα στημένα παιχνίδια ως αρχικά εμπλεκόμενοι εμφανίζονται ένας πρόεδρος ομάδος σούπερ λιγκ και δύο παίκτες. Φυσικά πάντα υπάρχει η πιθανότητα το κύκλωμα να είναι πολύ μεγαλύτερο όπως και ο αριθμός των αγώνων. 

Από την άλλη πλευρά επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και η δικαιοσύνη στα μέρη μας δεν έχει χέρια να κρατάει τη ζυγαριά, μπορεί όλο αυτό να καταλήξει σε μια φούσκα και να μη συμβεί τίποτε. Όποια όμως και να είναι η συνέχεια ένα πράγμα παραμένει βέβαιο: το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί όσο μέσα του υπάρχουν και λειτουργούν οι εν δυνάμει κατηγορούμενοι που σαφέστατα αν αποδειχτούν ένοχοι , το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να επαναλάβουν τα αδικήματά τους. 

Μάλιστα δεν μπορεί να μας αποκλείσει κανείς αυτό ήδη να έχει συμβεί ή να έχει προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον. Κατά συνέπεια θεωρείται ζήτημα ζωής και θανάτου να εξοβελιστούν οι τρεις προαναφερόμενοι από τους ποδοσφαιρικούς χώρους μέχρι να αποδειχθεί η αθωότητα ή η ενοχή τους. Δεν είναι ούτε λογικό ούτε αποδεκτό κάποιοι να τα δίνουν όλα, να τραυματίζονται , να χάνουν τα πάντα ή να κερδίζουν τη στιγμή που ένα κύκλωμα πιθανολογείται ότι εκμεταλλεύεται το Ελληνικό πρωτάθλημα και τους αγώνες του για να βγάλει μέσω παράνομου στοιχηματισμού απροσδιόριστο ποσό χρημάτων. 

Οι θιγόμενοι εκτός από τις ομάδες, τους φιλάθλους, τους έντιμους ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, είναι και οι παίκτες τοι στοιχήματος που μπορεί πολλές φορές να έχασαν τα χρήματά τους όχι λόγω τύχης αλλά λόγω δόλου και σκοπιμότητας. 

Επιβάλλεται οι ίδιες οι ομάδες , οι πρόεδροι τους και δη αυτοί της Βορείου Ελλάδος να δηλώσουν άμεσα ότι καμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση. Έτσι τουλάχιστον και δια της ατόπου απαγωγής θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τον πρόεδρο και την ομάδα που κατηγορούνται. Στη συνέχεια το υφυπουργείο αθλητισμού καθώς και η Επαγγελματική Επιτροπή Ποδοσφαίρου θα πρέπει να παρέμβουν ώστε να αποβάλλουν προσωρινά και μέχρι τη διαλεύκανση του «στησίματος» τόσο τον πρόεδρο όσο και την ομάδα. Δεν λέμε να τους επιβληθεί κάποιου είδους μεγάλη ή μικρή τιμωρία. Αυτό θα το αποφασίσει (;) η δικαιοσύνη. 

Αυτό που εννοούμε είναι ότι δε νοείται να αγωνίζονται τούτη τη στιγμή ποδοσφαιριστές και ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα που ο εισαγγελέας τους ερευνά. Διότι τι θα γίνει αν αυτοί είναι ένοχοι και αποδειχτεί ότι συνέχιζαν απρόσκοπτα την εγκληματική τους δραστηριότητα και την περίοδο 2022-23;;;!!!

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.