Στη βιτρίνα τα «ασημικά» της η Σίτι: Ρεάλ για Στέρλινγκ, Γιούβε για Γκουαρδιόλα!

Χάρης Δημαράς16 Φεβρουαρίου 2020

Στη Βρετανία το σοκ ακόμη δεν έχει ξεπεραστεί από την απόφαση - βόμβα της UEFA για διετή αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της παραβίασης των κανονισμών του Financial Fair Play.

Ο αγγλικός σύλλογος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Διαιτητικό Δικαστήριο (CΑS), με στόχο την αναίρεση της απόφασης ή τη μείωση της ποινής, τη στιγμή που τα πρώτα ρεπορτάζ ήδη αναφέρουν ότι είναι αισθητές οι «μετασεισμικές δονήσεις». Η οικονομική ζημία που αναμένεται να υποστεί η Μάντσεστερ Σίτι υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι πωλήσεις είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο.

Ήδη τα δημοσιεύματα από το νησί κάνουν λόγο για αναθέρμανση ενδιαφέροντος της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, τον οποίο άλλωστε ήθελε και σε προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, προσφέροντας το ιλιγγιώδες ποσό των 180 εκατ. ευρώ! Η αγγλική Sun θεωρεί βέβαιο ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν θα επιμείνει για την απόκτηση του Αγγλου φορ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη Σίτι για τα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, είναι πιθανό να εκφραστεί επίσημο ενδιαφέρον και για άλλους ποδοσφαιριστές της Σίτι, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, αλλά και ο Αϊμερίκ Λαπόρτ.

Τα δημοσιεύματα όμως δεν... μένουν μόνο σε ποδοσφαιριστές, αλλά αναφέρονται και στον προπονητή, Πεπ Γκουαρδιόλα. Για τον Καταλανό τεχνικό υπάρχει δυσφορία και το μέλλον του θεωρείται αβέβαιο, τη στιγμή που σύμφωνα πάντα με όσα παρουσιάζονται, η Γιουβέντους του Αντρέ Ανιέλι θα τον ήθελε διακαώς στο «τιμόνι» της για την επόμενη σεζόν. 

Το πώς ακριβώς θα διαχειριστεί την κρίση η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι ακόμη σαφές. Προφανώς όσο υπάρχει εκκρεμοδικία δεν πρόκειται να πάρει κάποια απόφαση. Σίγουρα πάντως βλέποντας ότι με την πιθανή πώληση 2-3 ποδοσφαιριστών μπορεί να καλύψει τη χασούρα (170 εκατομ. μόνο από τη συμμετοχή στο Chjampions League) είναι πιθανό να βγάλει στη βιτρίνα τα ασημικά της. 
 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.