Στη Red Bull ο Σέρτζιο Πέρες!

Στέφανος Αβραμίδης22 Δεκεμβρίου 2020

Στη Formula 1 θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Σέρτζιο Πέρες.

Ο Μεξικανός οδηγός έκανε μία από τις καλύτερες χρονιές του στη Formula 1 με τη Racing Point, τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος οδηγών με 125 βαθμούς, ενώ πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στο Γκραν Πρι του Σακίρ στο Μπαχρέιν.

Ωστόσο, παρά τις εξαιρετικές του επιδόσεις στις πίστες, το 2021 τον βρήκε εκτός της Racing Point.

Η αγγλική ομάδα συμφώνησε με τον Σεμπάστιαν Φέτελ που αποχώρησε από τη Ferrari ενώ ο Λανς Στρολ είναι ακλόνητος καθώς είναι γιος του ιδιοκτήτη.

Έτσι ο «Τσέκο» έμεινε ελεύθερος και η Red Bull έσπευσε να τον υπογράψει ώστε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Μαξ Φερστάπεν.

«Η ευκαιρία να αγωνιστώ για μια ανταγωνιστική ομάδα για το πρωτάθλημα είναι κάτι που ήλπιζα από τότε που μπήκα στη F1 και θα είναι μια περήφανη στιγμή για εμένα να μπω στο grid με τα χρώματα της Red Bull» είπε ο Πέρες.

Ο 30χρονος οδηγός αντικαθιστά τον Αλεξάντερ Άλμπον που όμως θα παραμείνει στους «ταύρους» ως οδηγός δοκιμών.

«Ο Άλεξ είναι πολύτιμο μέλος της ομάδας και σκεφτήκαμε πολύ για να πάρουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Αφού αφιερώσαμε χρόνο για να αξιολογήσουμε όλα τα σχετικά δεδομένα και τις επιδόσεις, αποφασίσαμε ότι ο Σέρτζιο είναι ο σωστός οδηγός για να συνεργάζεται με τον Μαξ το 2021 και ανυπομονούμε να τον υποδεχτούμε στην Red Bull Racing. Ο Άλεξ παραμένει ένα σημαντικό μέρος της ομάδας μας ως εφεδρικός και οδηγός δοκιμών με βασικό επίκεντρο την ανάπτυξη του μονοθεσίου για το 2022, ενώ παράλληλα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για τη σκληρή δουλειά και τη συμβολή του μέχρι τώρα» σημείωσε σχετικά ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.